Левски се издъни пред 10 000 на "Герена"

"Сините" не преодоляха Локо Пд

Левски се издъни пред 10 000 на "Герена" | StandartNews.com

Левски се провали пред около 10 000 свои привърженици при подновяването на Първа лига срещу Локомотив Пловдив. "Сините" завършиха наравно с храбрите "смърфове" 1:1 в последната среща от 21-ия кръг. Така домакините на стадион "Георги Аспарухов" пропуснаха отлична възможност да се доближат на само една точка от втория ЦСКА-София и да скъсят разликата от водачите в класирането Лудогорец. За гостите реализира Анте Аралица в 44-ата минута, а Давиде Мариани върна надеждите на левскарите с гол в 72-ата минута. До края на срещата обаче "сините" не успяха да обърнат резултата и вгорчиха дебюта на Георги Дерменджиев начело на отбора.

Срещата започна с доста голям заряд и от самото начало прехвърчаха искри. В 7-та минута бе показан жълт картон на Давид Яблонски , за доста грубо нарушение. В 15-ата минута Мариани нанесе първият точен удар към вратата на Мартин Луков, който отрази топката. Две минути по-късно Валери Божинов вкара, но попадението му не бе зачетено, заради засада. Последваха неточни удари на Тиам и Яблонски с глава, след което чешкият бранител изби в корнер опасна атака на гостите. В 30-ата минута Паулиньо нацели горната греда с хубав удар. Малко след това пропуск направи отново Божинов и до края на първата част изглежда идеите на "сините" се изчерпаха. Минута преди почивката Аралица реализира бърза контра атака на гостите и попари хилядите по трибуните. Така двата отбора се прибраха при резултат 0:1 в полза на Локо.

В началото на втората част Буна имаше чудесна възможност да направи по-изразителен резултата, но пропусна сам срещу Ники Михайлов. Домакините бяха тромави. В 52-та минута слаб удар на Тиам не затрудни Луков, а Яблонски пропусна с глава в 60-ата минута. Две минути по-късно Станислав Костов влезе на мястото на Божинов и раздвижи видимо играта на Левски в предни позиции. Така дойде и 71-ата минута, когато след неразбирателство между Езе и Илиев, Мариани се възползва и направи 1:1. Попадението е седмо за швейцареца през тази кампания. До края на срещата двата тима не излязоха на чиста голова позиция, а от "сините" центрирания полза нямаше. Третото равенство за сезона остави Левски на трета позиция в класирането с 42 точки, изоставайки на три от ЦСКА-София и на 10 от Лудогорец. "Черно-белите" пък вече имат 26 точки и заемат девета позиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай