Левандовски върна Байерн на върха в Германия

Полякът с уникален хеттрик за обрат от 0:2 до 4:2 срещу Борусия (Д) в дербито

Левандовски върна Байерн на върха в Германия | StandartNews.com

Полякът Роберт Левандовски реализира хеттрик за уникален обрат на Байерн (Мюнхен) срещу Борусия (Дортмунд) в дербито на кръга в Бундеслигата. Баварците допуснаха два бързи гола в началните минути, но обърнаха до 4:2 и се върнаха на върха в класирането, където за кратко бе РБ Лайпциг. Голмайсторите на двата отбора Ерлинг Холанд и Роберт Левандовски очаквано бяха в светлините на прожекторите, като Левандовски бе с основен принос за успеха и показа защо бе избран за футболист №1 в света на ФИФА за миналата година. Дортмунд изненада с два ранни гола след отлични атаки, завършени именно от Ерлинг Холанд. Норвежецът откри резултата във 2-а минута с удар извън наказателното поле и лек рикошет. Отново той бе точен в 9-а минута, като завърши образцова контраатака на Дортмунд. Холанд обаче не успя да завърши мача, след като през втората част бе настъпен от Боатенг и бе сменен принудително.

Отговорът на Левандовски бе унищожителен и още до почивката полякът вкара два гола, вторият от дузпа и възстанови равенството.

През втората част Байерн доминираше и в последните минути натискът на тима се усили, което даде резултат. Леон Горецка вкара третия гол за баварците в 88-а минута, а в самия край на мача Левандовски оформи своя хеттрик с великолепен удар то тревата от границата на наказателното поле. Байерн води с 55 точки, а Дортмунд е шести с 39 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай