Легендарен собственик на футболен клуб се кандидатира за шеф на БФС

Ето първите му думи

Легендарен собственик на футболен клуб се кандидатира за шеф на БФС | StandartNews.com

Легендарен собственик на футболен клуб се кандидатира за мястото на Борислав Михайлов.

 „Ще се кандидатирам за президент на БФС!“, обяви пред БЛИЦ съсобственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски.

„Подготвям програма, която ще е готова до провеждането на конгреса. Чакам да обявят датата му и ще се явя на изборите. Ще насоча силите си към аматьорските клубове. Там е разковничето. Те имат нужда от подкрепа.

Зад гърба си съм оставил немалка следа. С Локото имаме две Купи на България и една Суперкупа, както и едно второ място. Лично с мои средства съм изградил 7 терена.

Вижте, футболът е едно предприятие. Трябва да умееш да ръководиш процеса в него. Нужна е концепция, нужен е и солиден екип. Концепция имам, ще имам и отличен екип със знаещи и можещи хора. Няма да взимам никаква заплата. Категоричен съм. Аз не искам да ставам президент на БФС, за да печеля пари, а да печели футболът. Нямам представа дали това звучи популистко, но съм убеден, че звучи истински, защото го казвам от сърце.

Тук е мястото да поздравя Илиан Илиев. Той се справя много добре, след като пое националния отбор. В цялата суматоха, сред огромното напрежение и срещу по-стойностни състави от нас не допусна загуби, а две равенства. Като и в двата случая България беше близо до победата. Работил съм с Илиан. Познавам качествата му. Този човек ще направи националите отново четвърти в света, ако бъде оставен на работи спокойно. И ще бъде оставен, защото Илиев е треньор, който притежава огромен потенциал“, завърши Крушарски пред БЛИЦ.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай