Лайпциг играе за ново чудо в Шампионската лига

Германският тим излиза тази вечер срещу ПСЖ в първия полуфинал от турнира

Лайпциг играе за ново чудо в Шампионската лига | StandartNews.com

Германският РБ Лайпциг и Пари Сен Жермен излизат тази вечер от 22,00 ч в първия полуфинал от Шампионската лига по футбол. Max Sport 3 ще излъчи пряко двубоя от стадион "Луш" в Лисабон. 

Големият въпрос сега е дали Юлиан Нагелсман ще успее да мотивира тима си за нов исторически успех. До тук червените бикове стъпкаха Тотнъм (1:0, 3:0) и Атлетико М (2:1). Момчетата на 33-годишния хитов германски треньор са на крилете на вдъ­хновението, ала сега предизвика­телството е доста сериозно. Срещу себе си безстрашните саксонци имат отбор с изобилие от суперзвезди - Неймар, Килиан Мбапе, Мауро Икарди и завърна­лият се след изтърпяно наказание Анхел ди Мария. Парижани разполагат и с достатъчно класа в останалите си футболисти, които са способни да заместят някои от звездите, ако не све­тят достатъчно силно. Срещу Аталанта обратът за 2:1 бе подпечатан от неочакваните голмайстори Маркиньос и Жан-Ерик Максим Чупо-Мотинг, но под прожекторите могат да за­станат Юлиан Дракслер, Андер Ерера, Пабло Сарабия, Леандро Паредес...

Съперникът, макар и достатъ­чно стряскащ не е в състояние да изплаши Нагелсман. Най-проспериращият млад германски тре­ньор доказа, че отборът му е в състояние да се нагоди до такава степен спрямо стила на съперни­ка, че да тушира силните му страни, но и да демонстрира своите. В този смисъл спецът е готов да изненада далеч по-опи­тния си сънародник Томас Тухел. Срещу дефанзивния Атлетико На­гелсман започна с трима в защи­та, а сега се очаква да се върне към варианта с четирима. Иначе титулярната му единайсеторка по всяка вероятност няма да претърпи промени в сравнение сьс започналите срещу дюшекчиите, като Дани Олмо ще действа зад изнесеното напред острие Юсуф Поулсен, а по крилата ще оперират Марсел Забитцер и Кристофър Нкунку. Единстве­ният контузен е защитникът Ибрахима Конате, други пробле­ми червените бикове нямат.

Според спортния директор на РБ Лайпциг Маркус Крьоше отборът е в състояние да сътвори поредната изненада в Шампионската лига. "Ще направим всичко, за да стигнем до финала. Това е наша­та цел. Вярвам, че всичко е въ­зможно в този мач, ще дадем всичко от себе си. Със сигурност излизаме срещу много, много си­лен съперник, но това не ни при­теснява", заяви Крьоше.
ПСЖ от своя страна ще сто­вари цялата си офанзивна мощ срещу саксонците. Килиан Мба­пе, който се включи решаващо като резерва срещу Аталанта, е напълно готов и заедно с Ней­мар, Мауро Икарди и Анхел ди Мария атаката на парижани от­ново е плашеща. Заради контузия двубоят довечера пропуска титулярния вратар Кейлор На­вас. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай