Лайпциг и Милано посрещат осминафинали на Шампионска лига

В тях двойките са РБ Лайпциг-Манчестър Сити и Интер-Порто

Лайпциг и Милано посрещат осминафинали на Шампионска лига | StandartNews.com

Последните два осминафинала от Шампионската лига се играя днес, като началният час на двубоите е 22,00. В тях двойките са РБ Лайпциг-Манчестър Сити и Интер-Порто.

В двубоя РБ Лайпциг-Манчестър Сити има ясно изразен фаворит, но всяка година германският тим трупа все повече европейски опит и е способен да заплете интрига преди реванша на Острова. Предстоящите срещи няма и да са първи между тези съперници. В предишното издание на турнира те бяха в една група и си размениха домакински победи – 6:3 в Манчестър и 2:1 в Лайпциг.

През есента РБ Лайпциг се представи добре в Група F, макар че стартира с две поражения. Последните четири мача - с Шахтьор, Селтик и Реал Мадрид обаче бяха спечелени.

Едва ли някой се е съмнявал, че Манчестър Сити няма да се класира за осминафиналите. „Гражданите“ инкасираха само два гола и не загубиха нито веднъж при успехите над Копенхаген, Севиля и Борусия Дортмунд.

Предстоящият двубой заварва двата тима в не лоша игрова форма. РБ Лайпциг спечели в четири от седемте си мача през новата година, като в събота разби Волфсбург с 3:0 като гост. Така тимът запази петата си позиция в Бундеслигата и вече са на само пет точки от върха. Манчестър Сити пък за кратко бе лидер в английската Висша Лига, след като победи основния си конкурент за титлата Арсенал и то в Лондон. През уикенда обаче „гражданите“ изненадващо се провалиха при равенство 1:1 като гост на Нотингам.

В същото време на "Джудзепе Меаца" Интер посреща Порто. Предстоящите две срещи ще са първи между двата тима в турнира след 2005 година, когато те се срещнаха първо на осминафинал, а след това и в груповата фаза на новия сезон. Равносметката от тези сблъсъци е 2-1 победи в полза на италианците.

В предварителната фаза на турнира Интер остана много далеч от първото място, което по категоричен начин бе завоювано от Байерн. Двете поражения за „нерадзурите“ дойдоха именно от баварския колос, но те се справиха в конкуренцията на Барселона за второто място в Група С. В това време Порто записа страхотен финален щурм. „Драконите“ бяха с нула точки след два мача, но спечелиха групата с актив от дванадесет пункта след победи над Атлетико Мадрид, Байер Леверкузен и приятната изненада Брюж.

Интер и Порто са два от отборите в осминафиналите на турнира, които се намират в най-добра форма след Мондиала. Успехите в техния актив преобладават, като „Драконите“ не спечелиха само веднъж в този период, а поредните победи са вече десет. „Нерадзурите“ взеха пък победи над Наполи и Милан през новата година, а в събота спечелиха с 3:1 домакинството си на Удинезе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай