Лара Гут ги удари на старта в Зьолден

Лара Гут ги удари на старта в Зьолден | StandartNews.com

Зьолден. Миниатюрната Лара Гут хвърли бомбата на старта на Световната купа в Зьолден, като спечели убедително гигантския слалом с 2:25,16 мин. Успехът е първи за Швейцария при дамите в австрийския курорт и четвърти за СК за 22-годишната Гут. Втора на цели 0,84 сек остана местната звезда и победителка през 2008-а Катрин Цетел. Олимпийската шампионка от Ванкувър 2010 Виктория Ребенсбург (Гер) е трета с 2:26,44 мин. Носителката на световната купа Тина Мазе (Слвн) се изложи, като завърши едва 18-а на 3,05 сек от Гут.

Топлото време в района на глетчера Ретенбах качи температурата за втория манш до 16 градуса. Това и греяното вино вдигнаха още повече градуса на тези повече от 11 000 зрители от цял свят дошли да видят старта на белия керван. Това е рекорд за състезания при дамите в Зьолден. За първия си успех в гигантски слалом за СК Гут получи чек за 35 000 швейцарски франка. „Винаги карам добре гигантски слалом и бе крайно време да спечеля, каза след финала Гут.

Утре, неделя, с гигантски слалом в Зьолден стартират и мъжете. Австрийците се точат за първи успех след 2005, когато би легендарния Херман Майер. Световният шампион Тед Лигети (САЩ) обаче също е с амбиция да победи и да стане първия с 3 поредни победи в Зьолден. Първият манш е от 10,30 (бъл.вр), а втория от 13,45 ч. Пряко ще ги излъчват БНТ1 и „Евроспорт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай