Кристоф Льометр: Може да се тича и без допинг

Кристоф Льометр:  Може да се тича и без допинг | StandartNews.com

Москва. Европейският шампион на 100 м Кристоф Льометр (Фр) разкри пред пратеника на "Стандарт" своите очаквания за световното в Москва, за допинга в спорта и за българската сензация в спринта Денис Димитров. Французинът говори по време на срещата си с медиите в един от корабите на река Москва, направен на ресторант.

- Кристоф, как оценявате вашите шансове за медал в Москва?

- Малко е вероятно да спечеля медал. Въпреки това няма да се предам. Последният месец преди световното тренирах много добре. Резултатите ми са обнадеждаващи. Не знам защо не ставаше преди. Сега се чувствам доста силен. Но не трябва да изключвам медала. Все пак е състезание и всичко е възможно. Стават изненади всякакви.

- Какво чувство ви обзема след серията допинг скандали през 2013-а?

- Чувствам се добре. Трябва да се постараем така, че тези, които сгафиха, да бъдат забравени бързо. За леката атлетика не е хубаво да има толкова скандали, но в крайна сметка това е част от спорта. Всеки сам си решава какво да използва. По този въпрос повече няма какво да кажа. Има една защитна обвивка, в която е спортистът, и той сам решава дали да излезе от нея, или да си стои вътре.

- Колко бързо може да се тича без допинг?

- Всичко е възможно без допинг в спорта. Не трябва да се хвърля сянка върху работата на тези, които не взимаме. Мен ме интересува аз да съм добре. Аз имам политика да не ползвам допинг, а останалите сами си преценяват.

- Сянката на Болт пречи ли ви?

- Не. Той е уникален спортист и никой не ни е виновен, че не може да сме като него. Свикнахме вече с всичко, което прави на пистата, и няма какво да ни дразни. Обича да флиртува с публиката, да прави шоу. В крайна сметка това ни помага и на нас. Всички ни гледат, когато сме в една серия. По-голяма реклама от това да бягаш в една серия с Юсейн няма (смее се).

- България също има млад талант в спринта, който през този сезон е с по-добро време от вас на 100 м.

- Наистина?

- Денис Димитров бяга през юни 10,16 сек.

- Браво, значи момчето е добро. Ще се радвам да бягам с него на световното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай