Кралицата надъхва Саутгейт преди финала

Освен от кралицата, в състава на Гарет Саутгейт са получили пожелание за успех и от Том Круз.

Кралицата надъхва Саутгейт преди финала | StandartNews.com

Ден преди големия мач Елизабет II изпрати съобщение в подкрепа на мениджъра на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт.

Тя заяви, че се надява на английски успех, но също така на това, че играчите ще покажат дух, отдаденост и гордост, както в мачовете досега.

“Преди 55 години имах щастието да наградя Боби Муур със световната купа и видях какво означаваше това за играчите, треньорите и всички в отбора. Да стигнат до финал на голям международен турнир и да го спечелят”, започва обръщението на кралицата.

Всъщност финалът от Мондиал 1966 е един от малкото футболни мачове, на които тя е присъствала лично.

“Искам да отправя поздравления от мен и семейството ми към вас за това, че се класирахте за финал на Европейското първенство. И да изпратя добри пожелания за утре. С надеждата, че историята ще запомни не просто вашия успех, но и вашите дух, отдаденост и гордост”, споделя още Елизабет II.

Внукът на Елизабет, херцогът на Кеймбридж, Уилям, е президент на футболната асоциация на Англия.

Той изгледа осминафиналния мач между “трите лъва” и Германия заедно със съпругата си и сина си - принц Джордж.

Капитанът на Англия Хари Кейн пък сподели, че освен от кралицата, в състава на Гарет Саутгейт са получили пожелание за успех и от Том Круз. Холивудската звезда е провел видеоразговор с играчите и им е казал, че стиска палци за тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай