Кралев: Знам от Раева, че момичето е било в депресия

Кралев: Знам от Раева, че момичето е било в депресия | StandartNews.com

Имам информация за това какво се случва във Федерацията по художествена гимнастика и за състоянието на Цветелина Стоянова. Илиана Раева постоянно ме държи в течение какво се случва и това, което знам от нея е, че момичето е било в депресия може би през последните няколко седмици.

Това заяви министърът на спорта Красен Кралев по повод инцидента с гимнастичката от ансамбъла по художествена гимнастика.

Министър Кралев съобщи, че информацията му е, че Цвети сама се е отказала да се присъедини към отбора и поради това се наложило да бъде заменена с друг състезател.

"Българската федерация по художествена гимнастика е единствената, която ползва психолог, който е с тях неотменно през последните 2-3 години", подчерта министър Кралев.

"Така че нямам на този етап някакви основания за упрек към дейността на федерацията", заяви Кралев.

Той призова да се спрат спекулациите около случката, тъй като момичетата имат нужда да могат да се съберат, да се концентрират и да преодолеят този шок, както и да продължат да си изпълняват задълженията.

Министър Кралев благодари пред журналисти на лекарите от "Пирогов", които полагат всякакви усилия, за да се преборят за живота на Цвети и да овладеят тежката ситуация.

Следващите дни ще бъдат критични за Цвети. По думите на Кралев Цвети се оплакала, че не може да спи и не се е чувствала добре през последните две седмици, особено след финала на световната купа по художествена гимнастика и сама е поискала да не участва на последното състезание.

Той обаче няма информация какви мерки е взел психологът във федерацията, за да подобри състоянието на Цветелина Стоянова.

Министър Кралев съобщи също, че момичетата от отбора са проявили желание да участват в състезанието.

"Нямам повече информация, връзката ми с момичетата е чрез Фейсбук, виждам, че те сами са изявили желание да се състезават. Като се върнат ще има повече яснота какво е положението там", заяви Кралев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай