Кралев награди Марк Алън с купата от Victoria Bulgaria Open

Кралев награди Марк Алън с купата от Victoria Bulgaria Open | StandartNews.com

Марк Алън триумфира в четвъртото издание на Victoria Bulgaria Open и спечели девета титла в кариерата си, след като победи Райън Дей във финала на турнира от Европейските снукър серии в пълната зала „Универсиада".

Финалът бе ръководен от българската съдийка Десислава Божилова, което се случва за първи път в историята на професионален турнир по снукър. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи купата на победителя под бурните аплодисменти на публиката, която наброяваше над 1600 души. Двамата финалисти получиха почетни плакети от спонсорите "Банско Ски" и "Efbet".

Шампионът от Северна Ирландия показа много стабилна игра през целия уикенд и изгуби само седем фрейма по пътя към титлата, след която получи и чек за 25 хиляди евро.

Най-добро представяне от българските играчи записа Братислав Кръстев, който се класира за основната схема след две победи в квалификациите. Брандо отстъпи на 17-ия в света Робърт Милкинс, като успя да вземе един фрейм на Млекаря.
Пистолета Марк Алън стартира уверено във финала с халф-сенчъри брейкове от 65 и 76 точки и дръпна в резултата с 2:0 фрейма. Райън Дей може да съжалява за пропуските си в третия фрейм, което позволи на неговия съперник да открадне фрейма, след неточен удар по розовата на уелсеца. В последния фрейм на турнира Алън разчисти от жълта до розова и се поздрави с крайния успех в турнира.

Победителят Марк Алън показа, че навлиза в най-добрата си форма като спечели първи трофей от август 2014г. Този успех ще му гарантира участие в престижния турнир „Шампион на шампионите", който ще се проведе между 10 и 15 ноември в Ковънтри.

Феновете в зала "Универсиада" видяха много качествени двубои през този уикенд. В една от най-епичните битки Марк Алън се справи с 4:3 фрейма над световния шампион Стюарт Бингам. Марк Уилямс взе победите над любимците на българската публика Джон Хигинс и Шон Мърфи преди да отпадне от бъдещия шампион в полуфиналите. Райън Дей се справи със Сам Беърд в полуфинала като преди това двамата бяха отстранили съответно Марк Селби и Джъд Тръмп.

Всички големи звезди, както и организаторите на турнира от Worldsnooker, бяха очаровани от българската публика и отразяването на целия снукър турнир в България.

Тази година Bulgaria Open ще се запомни с рекордното участие на българските съдии, които бяха 11 на брой от общо 22. Също така телевизионния гигант Евроспорт предаваше на живо всичко от първата до последната минута от зала „Универсиада" в над 50 страни на 20 езика. Английската телевизия BBC снима документален филм през целия уикенд за страхотния турнир Victoria Bulgaria Open, който ще бъде излъчен по време UK Championship на английска територия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай