Кралев чака доклад от IAAF за допинга

Кралев чака доклад  от IAAF за допинга | StandartNews.com

Не трябва да има толерирани, отсече министърът

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще чака официален документ от Международната федерация по лека атлетика за допинг скандала, който я разтресе. Както е известно, в Англия обявиха, че България е на шесто място по-съмнителни проби. Според Кралев информацията не е потвърдена.

"Това все пак са догадки. Когато има фактология, тогава да коментираме. Знаем, че са много чувствителни тестовете за кръвните проби, за които става въпрос. Също така се говори, че има нации, които са толерирани. Особено африканските състезатели. Така че не искам да влизам в конкретика. Ще има избори за нов президент на световната лека атлетика. И двамата кандидати са достойни. Имах честта да се срещна със Сергей Бубка и Себастиан Коу на европейското първенство в Стара Загора. Който и да спечели, се надявам да разсее тези съмнения за употребата на допинг. Или съответно ако ги потвърди, да наложи санкции. Смятам, че не би трябвало да се допускат подобни неща и да се толерират подобни неща и едни нации да се пускат за сметка на други", заяви Кралев по време на награждаването на атлетите от "Спешъл Олимпикс".

"Нека да не коментираме нещата, преди да се потвърдят. Ако става въпрос за кръвните тестове за еритропоетин, вижте, че нямаме кой знае какви успехи в дисциплините, в които се използва този тип допингиране", добави още спортният министър.
Страницата подготви Сава Чорбаджиев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай