Контузия спря Караилиев за медал от Евро 2016

Контузия спря Караилиев за медал от Евро 2016 | StandartNews.com

Контузия спря атаката на Момчил Караилиев (вляво) към медал от 23-ото европейско първенство по лека атлетика в Амстердам. 34-годишният атлет постигна в първите 2 опита но 16,65 м. При третия обаче той получи контузия в адуктора на десния крак и лекаря на националите Ангел Лозанов го спря от участие, за да не скъса. Утешение за Караилиев остана четвъртото място в крайното класиране. Той завърши на 11 см от третия Джулиан Рейд (Вбр). Това е най-доброто класиране на Момчил на европейско първенство. През 2012-а в Хелзинки той завърши пети.

"Върви ми на четворки тази година. Четири сантиметра не ми стигнаха за олимпийски норматив, а сега съм четвърти, коментира след състезанието Караилиев.

Другият ни състезател в дисциплината Георги Цонов (вдясно) също се контузи във финала и спря след четвъртия опит. Преди това той постигна 16,53 м, което му осигури седмо място в крайното класиране.

Титлата спечели Макс Хес (Гер) със 17,20 м, което е най-добро постижение в Европа за сезона. Втори със 17,16 остана Карол Хофман (Пол).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай