Кобрата иска да се бие с Джошуа в Хърватия

Мачът може да е на "Пула Арена", твърди Ивайло Гоцев

Кобрата иска да се бие с Джошуа в Хърватия | StandartNews.com

Представителят на задължителния претендент за пояса на IBF Кубрат Пулев заяви, че сблъсъкът за световните титли в тежка категория срещу британския шампион Антъни Джошуа може да се проведе пред публика в Римски амфитеатър в Хърватия.
38-годишният българин, бивш шампион в супер-тежка категория при аматьорите, трябваше да се изправи срещу Джошуа на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ на 20 юни в Лондон, но двубоят бе отложен поради пандемията от COVID-19. Миналата седмица Британският боксов Борд по контрол (БББофК) сподели, че се надява професионалният бокс да се завърне през юли без зрители, но промоутърът Еди Хърн каза, че Джошуа ще се бие при закрити врати само „в краен случай“.
„Дадохме си (двата лагера) четири седмици, за да разгледаме нов вариант, ако ситуацията и мерките в Англия не се променят“, каза мениджърът на Пулев Ивайло Гоцев пред журналисти след обсъждането на положението с лагера на Джошуа.
„Обсъждаме Хърватия, там има уникален Римски стадион – „Пула Арена“, и се водят усилени преговори“, добави той, казвайки още, че битката вероятно ще се проведе през август или септември. Римският амфитеатър в северния град на Адриатическо море Пула е добре познат с провеждането на концерти на световни музикални величини като Лучано Павароти, Стинг и Елтън Джон. Два хокейни двубоя бяха изиграни там през 2012.
„Харесваме тази опция, защото се намира в Европа, в средата на континента. Арената сама по себе си предразполага към безпрецедентно събитие в наше време. Ще има и възможност за зрители, ако бъдат взети правилните мерки. Трябва да има взаимно съгласие".
"Искаме параметрите и условията да са от полза и за двете страни. Те не могат да се срещнат в България, защото Джошуа няма да е съгласен. Той искаше да се бие у дома, но форсмажорни обстоятелства доведоха до промяна. Кубрат, от друга страна, бе готов да се бие с Джошуа в задния му двор, дори ако съдиите бяха от семейството му“, каза още Гоцев.
30-годишният британец си върна поясите на WBA, WBO и IBF след победа по точки след единодушно съдийско решение над мексиканеца Анди Руис-младши в Саудитска Арабия през декември. Джошуа първоначално трябваше да се бие с Кубрат Пулев на стадион „Принсипалити“ в Кардиф през октомври 2017, но Кобрата се оттегли, след като получи травма на рамото по време на спаринг.
Пулев, един от най-известните български спортисти, се бори за световната титла в тежка категория на IBF през 2014, когато отстъпи на тогавашния шампион Владимир Кличко в Хамбург след нокаут в петия рунд, пише БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай