Кметът на Благоевград: Готвим голям проект за развитието на спорта

Кметът на Благоевград: Готвим голям проект за развитието на спорта  | StandartNews.com

Благоевград. Продължаваме да работим за развитието на спорта, който за нас е приоритет. Това каза кметът Атанас Камбитов. Той присъства на водосвета за началото на зимната подготовка на ОФК „Пирин".

Камбитов увери футболистите и ръководството, че от общинския бюджет са отделени 750 хиляди лева за отбора. Общинското ръководство пък продължава да работи за модернизиране на на базатата и подобряване на условията за тренировки. Градоначалникът разкри, че един от важните за общината проекти е за изграждането на комплекс „Спортен Благоевград". Той е по Оперативна програма „Региони в растеж" през 2016 година и включва повече терени и бази за тренировка.

„До „детелината" в Благоевград има 40 декара общинска земя, където също ще бъдат обособени спортни игрища, предвиждаме и на мястото на старите трибуни на стадион „Христо Ботев" да изградим комплекс, в който да се възстановяват играчите. Лицето на комплекса ще гледа към града, а на задната фасада ще има поставени нови трибуни", каза още кметът Камбитов.

Управникът пожела на ОФК „Пирин" година без контузии и влизане в А-група.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай