Кметът Камбитов: Винаги ще помагаме на младите спортни надежди

Кметът Камбитов: Винаги ще помагаме на младите спортни надежди | StandartNews.com

Благоевград. В Благоевград отвори врати фотоизложба, посветена на 90-годишнината на Българския олимпийски комитет. Експозицията е в зала „22-ри септември", тя съдържа 200 фотоса с успехите на българските олимпийци по спортните полета на света.

„90 години е време, в което няколко поколения българи са чули българския химн и са почувствали гордост, че са част от една нация, която има славна история в редица аспекти, като един от тях е българският спорт. Имената на олимпийските ни шампиони и днес се споменават с възхищение", заяви кметът Атанас Камбитов на откриването на изложбата. Той призова да помним олимпийските ни шампиони и медалисти, донесли на България самочувствие и гордост. На церемонията присъства и генералният секретар на БОК Белчо Горанов, тук бе и бившата биатлонистка от Банско, бронзовата медалистка от Олимпиадата в Солт Лейк Сити Ирина Никулчина.

Белчо Горанов награди с почетна златна значка кмета Камбитов, който обеща община Благоевград да продължи да подкрепя младите спортни надежди на града с убеждението, че те са утрешните олимпийски шампиони. „Затова ще продължим да им създаваме необходимите условия за развитие, за тренировки, за усъвършенстване", увери градоначалникът.

Благоевград е първият град след София, който приема изложбата за 90-годишнината на БОК. В началото на 2015 г. фотосите и луксозната книга „Олимпийска слава" ще бъдат представени в Чикаго и Канада.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай