Клозе: Сега е моментът

Клозе: Сега е моментът | StandartNews.com

"През 2002 г. беше различно. Тогава бяхме млад отбор, никой не очакваше да стигнем до финала, но накрая успяхме. Все още чувството от загубения финал е ужасно, но сега е моментът да спечелим", каза Мирослав Клозе пред The Times, като припомни мача за титлата с Бразилия от световното в Япония и Южна Корея.

По думите му в гермaнския състав отборният дух не е просто израз. "Всички са много професионално настроени и опитни, въпреки че някои са на по 25-26 години, а други са дори по-млади. Ние печелим и губим заедно."

Клозе обясни, че в бундестима са се насладили на гръмката победа със 7:1 срещу Бразилия, но ден по-късно вече са я оставили в миналото. "За съжаление това беше само полуфинал. В мача с Аржентина отново трябва да играем на върха на възможностите си", каза нападателят.

Според него няма как във финала да се повтори развоят от срещата със "селесао". "Очаквам вълнуващ двубой, който ще бъде белязан от тактическа игра и донякъде от опити за надлъгване", добави Клозе.

"Нашият отбор е страхотен, но няма да ни бъде лесно. Много сме близо до голямата цел, затова всички стискаме палци", заяви германският канцлер Ангела Меркел преди финала на Световното първенство тази вечер.

Меркел ще присъства на големия мач на "Маракана" в Рио де Жанейро, а с нея ще бъде президентът на страната Йоаким Гаук, както и други немски политици. "Нашият отбор е страхотен, но няма да ни бъде лесно. Всички в Германия си мислят, че след победата със 7:1 над Бразилия сме съвсем близо до голямата цел. Точно затова всички трябва да стискаме палци, защото Аржентина също ще даде всичко от себе си, за да спечели", коментира Меркел.

Очаква се около 200 хиляди души да гледат двубоя във фен зоната зад Бранденбургската врата с надежда за четвърта световна титла. "80.8 милиона сърца бият за вас", обяви най-големият спортен ежедневник Билд на заглавната си страница над снимка на Йоги Льов и неговите възпитаници.

Някои от медиите дори прекалиха с оптимизма, като спортният сайт Шпигел Онлайн обяви: "Изстудете шампанското и си вземете почивен ден в понеделник. Германия ще е шампион, празнуването е позволено", а отдолу следват 7 причини защо Германия ще вдигне трофея. Все пак от изданието изброяват и 7 причини защо Аржентина може да спечели, като основната, разбира се, е Лионел Меси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай