Клоп се завърна в Дортмунд

Клоп се завърна в Дортмунд | StandartNews.com

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп се заврърна в Дортмунд, където постигна най-големите си успехи като треньор. Снощи тимът му и "Борусия" (Дортмунд) завършиха при резултат 1:1 снощи. Двубоят бе от четвъртфиналите на турнира Лига Европа.

Дивок Ориги се разписа за гостите в 37-ата минута, но в 48-ата обаче "Борусия" изравни с гол на Матс Хумелс.

Реваншът между двата тима на „Анфийлд" ще се играе на 14 април.

До момента "Ливърпул" няма загуба в 11-те си мача в Лига Европа, като победите на тима са 4, а равенствата – 7. Борусия от своя страна има 11 победи в 15 мача във втория по сила клубен турнир.

"Борусия е отличен отбор, но всички видяхте, че имахме много положения и спокойно можехме да победим. Уверен съм, че мнозина с аочаквали да загубим с два, три или дори четири гола разлика. Но истината е, че в някои моменти играхме блестящо. На този етап не сме толкова добри, колкото Борусия, но можем да се защитаваме и да бележим голове, а това означава, че сме способни и да побеждаваме", заяви Клоп след края на срещата. 

"Реакцията на феновете беше чудесна. Много се говореше за това преди мача. Привържениците на Борусия ме аплодираха и беше хубаво. Така и трябва да бъде", обясни наставникът.

Ето и останалите резултати от срещите в Лига Европа:

"Виляреал" - "Спарта" (Прага) 2:1 (Бакамбу 3', 63'; Брабец 45')

"Атлетик Билбао" - "Севиля" 1:2 (Адурис 48'; Колоджейчак 56', Ибора 83')

"Брага" - "Шахтьор" (Донецк) 1:2 (Едуардо 89'; Ракитски 45', Ферейра 75')

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай