Хамилтън спечели и квалификацията на Муджело

Ботас е втори, а Верстапен е трети

Хамилтън спечели и квалификацията на Муджело | StandartNews.com

идерът в генералното класиране във Формула 1 Люис Хамилтън взе поулпозишън преди утрешния първи Гран При на Тоскана в най-комерсиалното състезание в автомобилния спорт. За британеца това е 95-а първа позиция в квалификациите в кариерата.

Веднага след него се нареди съотборникът му в Мерцедес Валтери Ботас, а трети остана Макс Верстапен от Ред Бул. Времето на Хамилтън е 1:15.144, след него Ботас е на 0.059, а третият е на 0.365.

Алекс Албън, пилот на втория Ред Бул, остана 4-и, следван от Шарл Льоклер от Ферари, които са собственици на пистата, на която ще се проведе състезанието. Другото Ферари, което днес се състезава за 1000-ен път, със Себастиен Фетел зад волана завърши 14-о и отпадна още във втората фаза на квалификацията като не успя да стигне до третата решителна фаза на надпреварата. 

Льоклер се придвижи в третата серия от 7-о на 5-о място, следван от Серхио Перес (6-и) и Ланс Строл (7-и). Рикиардо с Рено е осми, а десетката се затвори от Карлос Сайнс с Макларън и Естебан Окон с Рено.

Състезанието е на 13 септември и може да се наблюдава пряко в ефира на Диема спорт от 16,10 ч. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай