Къде празнува Ивет Лалова

Най-добрата българска атлетка разказва за 2019-а в интервю за "Стандарт"

Къде празнува Ивет Лалова | StandartNews.com

Най-добрата българска атлетка Ивет Лалова-Колио приключи 2019-а с много престижни награди. Декември започна за нея със "Спортен Икар" за дълголетие в спорта, после атлетката разбра, че е избрана за "Модна икона". Напълно очаквано спринтьорката, която стана най-бързата бяла жена във финала на 200 м от световното в Доха и взе две квоти за олимпиадата в Токио 2020 получи за пети път и наградата "Атлет на България". Преди Коледа дойде и голямото признание за нея от спортните журналисти и феновете на спорта. За първи път в кариерата си Ивет влезе в тройката за "Спортист на годината". Атлетката остана втора, на малка разлика от победителя Владо Илиев (биатлон) и пред тенис звездата Григор Димитров. Лалова бе избрана за №1 в класацията на "Спортист на феновете". За "Стандарт" примата на леката ни атлетика направи ретроспекция на годината, а и погледна към 2020.

"Наградите вече стават отговорност, но са голямо щастие за мен. Изпращам една прекрасна година – трудна, но успешна. Много съм благодарна за всички награди и много щастлива. Изминалите 12 месеца бяха седем месеца много тежка подготовка, пет месеца много състезания. Но изпращам един от най-успешните сезони в моята кариера и не мога да не се радвам за това. Тази част на годината идва като една награда. Всички тези награждавания и събирания, които правим през декември са нещо прекрасно, не само защото се обръща внимание и се говори за българския спорт, но и благодарим едни на други. За мен това лично е една голяма мотивация за следващата година, заяви в интервюто си за "Стандарт" атлетката. Тя разкри, че е посрещнала Коледа в Милано, заедно със съпруга си Симоне и неговите родители, а за Нова година двамата ще са в София.

"Балканиадата в Правец е един от най-хубавите спомени от състезание за Ивет за 2019-а.

"Това един от най-хубавите ми спомени, защото бе в къщи и усетих обичта на публиката. Тази благодарност, която видях от хората наистина ме зареди с много положителни емоции".

Цялото интервю с Ивет четете в новия брой на "Стандарт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай