Казанлък ще бъде домакин на етап от обиколката на България

Казанлък ще бъде домакин на етап от обиколката на България | StandartNews.com

Казанлък. Община Казанлък подкрепи инициативата на Българския колоездачен съюз градът на розите да стане етапен град от състезанието. Казанлък ще посрещне състезателите във втория етап на обиколката Златица –Казанлък на 1 септември. Финалът е предвиден за 17.40 часа пред хотел „Казанлък", следва награждаване на победителите и пресконференция. Стартът на следващия етап от 63-ото издание на обиколката на България на 2 септември ще бъде даден в 14.30 часа пред хотел „Казанлък", като маршрутът е към вр. Шипка до град Елена.

Президентът на България Росен Плевнелиев и патрон на най-престижното колоездачно състезание в страната ще даде старт на обиколката на 1 септември в София. 23 отбора ще участват в надпреварата.

Според директора на обиколката Веселин Михайлов, трасето тази година е много трудно - 6 пъти се минава Стара планина и 4 пъти има изкачване първа категория.

63-ата Международна колоездачна обиколка на България е в памет на Боян Коцев - първият трикратен победител в обиколката, при това в три поредни години (1958, 1959, 1960), който почина на 23 юни на 83-годишна възраст, обявиха от Българския колоездачен съюз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай