Катастрофа вцепени Русе

Катастрофа вцепени Русе | StandartNews.com

Русе. Константин Маршавелов хвърли в ужас Русе. Пилотът катастрофира тежко с "Мицубиши" на ралито вчера. За щастие паниката беше кратка, а пилотът се отърва без сериозни травми. При инцидента няма други пострадали. Катастрофата стана при първата обиколка на трасето. 35-годишният състезател навлезе в пешеходно островче и се удари в билборд.

"Автомобилът се заби с висока скорост в стълб и съборил един от билбордовете край трасето", допълни свидетел. Асфалтът по време на цялото състезание беше много хлъзгав, а надпреварата доста напрегната заради почти непрестанния дъжд. След инцидентът ралито беше временно прекъснато, а линейка откара пилота в русенската болница. При медицинския преглед и направените изследвания не са установени сериозни наранявания, казаха лекари. Победителят от предходния кръг в Бургас Константин Маршавелов дори по-късно се върна при останалите състезатели.

След като надпреварата продължи, Пламен Камбуров с "Мицубиши " зае първото място в най-високия клас. В клас "Супер" победител е Борис Григоров със "Ситроен Ц2", а в клас "РС 2000" - Ангел Григорчев с "Рено Клио". Трасето на "Писта Русе" е с четири леви и десни завоя, спускане и изкачване. Надпреварата е шести кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай