Карамаринов: Балканската асоциация е пример за отлична работа

Карамаринов: Балканската асоциация е пример за отлична работа | StandartNews.com

„Горд съм, че преизбирането ми за президент на АБАФ стана с подкрепата на всички 15 държави участващи на конгреса, коментира от Вршац новият стар президент на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) Добромир Карамаринов. – Още в началото на конгреса направих пълна ретроспекция на това какво е било преди да оглавя АБАФ през 2010-а и какво се е случило в последните 5 години. Прекъсвания в нашата дейност от както аз съм президент няма. Календарът ни за всяка година включва по 9 състезания, а също така правим и семинари за обучение на нашите кадри. Годината ни завършва с тържествена атлетическа Гала, на която определяме най-добрите атлети на Балканите. Радостен съм, че и президентът на Световната федерация Себ Коу, и на Европейската атлетика Свен Арне Хансен обявиха, че Балканската асоциация е пример за отлична работа".

Специален гост на конгреса бе лорд Себастиан Коу, който бе избран за президент на ИААФ на 19 август 2015 г. Това бе първата му официална визита след изборите в Пекин. Във Вршац бяха още Свен Арне Хансен, президент на Европейската атлетика и Сергей Бубка, първи вицепрезидент на ИААФ.

Делегатите на конгреса приеха предложението за преструктуриране на ръководството както следва:

Конгрес - събира се веднъж годишно, присъстват по двама делегати от страна членка

Съвет на Президентите - състои се от президентите на федерациите членки (или друг човек, изрично посочен от президента), събира се минимум два пъти годишно по време на БП в зала и БП мъже и жени

Изпълнително бюро - състои се от Президент, двама вицепрезиденти (бяха единодушно избрани Фатих Чинтимар президент на Турската федерация, който и до момента беше вицепрезидент и Слободан Бранкович, генерален секретар на Сръбската федерация), един финансов и маркетингов директор (назначен бе Йон Санду, президент на румънската федерация) и генералния секретар (продължава Галя Пухалева, но вече не като изборна длъжност, а като назначение). Събира се минимум 4 пъти годишно.

Президент

Федерацията на Израел единодушно бе приета за член. Следващият конгрес ще бъде в Тел Авив (септември 2016)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай