Капело и Пирес представиха трофея от ШЛ в София

Капело и Пирес представиха трофея от ШЛ в София | StandartNews.com

София. Легендата на световния футбол Фабио Капело представи купата на Шампионската лига в София като заяви, че България е една много приятна страна.

"Бях в София като играч на националния отбор през 72-73 година. Това беше един различен период. Сега България е една много приятна страна. Спомням си, че за последно бях тук с отбора на Англия - съжалявам, но ви победихме с 3:0. Това е една много интересна страна. Мисля, че изтокът се е подобрил много след падането на стената. Мисля, че представянето на националния ви отбор е много важно за цялостния успех на футбола тук", сподели Капело.

Бившият наставник на Реал Мадрид, Ювентус, Милан, Рома и Англия е посланик на най-ценното отличие в европейския клубен футбол при обиколката на купата из Стария континент. Той представи купата пред журналисти заедно с Робер Пирес.

"Като мениджър винаги последният спечелен трофей е най-ценният, другите са минало. Мисля, че за мен следващият ще бъде най-ценен. Никога никой президент на отбор не ми е казвал какво трябва да правя. Първият път, когато някой си позволи да направи такова нещо, аз казах "довиждане".

Капело даде прогноза и за предстоящия сблъсък от Шампионската лига между любимия му Милан и Барселона. "Милан трябва да играе много добре, но мисля, че няма шансове срещу Барселона. В този момент тези два отбора са на различно ниво", коментира той, цитиран от БГНЕС.

"Имате млад отбор, сега ви трябва повече опит. Сигурен съм, че един ден отново ще имате страхотен национален отбор. Във всеки отбор трябва да има смесица от млади и опитни играчи. Сега трябва да се подготвите за следващите квалификации и съм сигурен, че един ден отново ще имате страхотен национален отбор. Надявам се, че ще бъде така. Разбира се, че си спомням мача от 1993 година на "Парк де Пренс". Когато Костадинов вкара гола в продължението, това бе един ужасен момент за Франция. В последните два мача ние играхме с Израел и България, и загубихме и двата. Във Франция, когато се споменава България, това е нещо като кошмар. Беше труден момент, но всъщност бе нещо много положително за бъдещето, особено за следващото Световно първенство във Франция. Но да, всеки помни България и Костадинов", обяви пък бившият френски национал Робер Пирес,

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай