Кандидат за БФС обяви Изпълкома си и отправи покана към Стоичков

Какво предложи Георги Захариев

Кандидат за БФС обяви Изпълкома си и отправи покана към Стоичков | StandartNews.com

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Георги Захариев обяви своето предложение за Изпълнителен комитет на централата.

Ето какво написа Георги Захариев:

В последните дни редица от кандидатите за президент на БФС излязоха с предложения за Изпълком. Има няколко важни детайла, които широката футболна общественост е добре да разбере. Изпълкомът е на целия български футбол, а не на даден президент или кандидати. Член 39, алинея 2 от Устава на БФС гласи: „Кандидатите за членове на Изпълком се предлагат от новоизбрания президент и от ФК-членове на БФС.“ Ключовата дума тук е „предлагат“. Както спечелилият изборите нов президент, така и всеки клуб, който е член на БФС и гласува на конгреса, може да предложи членове на Изпълкома. След това предложенията се подлагат на гласуване и събралите най-много гласове 14 души формират новия Изпълком, заедно с президента.

Например: Новоизбраният президент предлага своя листа от 14 души. Различни клубове в залата, които не харесват някои или всички от предложените, самоинициативно издигат още 20. Изготвя се списък с 34 имена, който се раздава на делегатите на отборите в залата. Те трябва да задраскат имената на тези предложени кандидати за Изпълком, които НЕ искат да подкрепят. Важно е да се знае, че трябва да бъдат оставени максимум 15 имена (новоизбрания президент + 14), защото вотът ще бъде невалиден, ако има повече. Надявам се, че цялата процедура стана малко по-ясна за всички. А сега към Изпълкома, който аз бих искал да видя. Във футбола е абсолютно нормално част от предложените личности да присъстват в няколко листи. Ако даден клуб хареса някое от лицата тук, нека го предложи на конгреса, без значение кой стане президент на БФС. Ще разделя списъка на две половини.

Първата половина е моят Изпълком – хора, с които съм лично съм говорил и поканил. Втората половина е по-скоро пожелателна и чрез този пост индиректно отправям покана към тях да бъдат част от бъдещето на българския футбол в един нов Изпълком, без значение кой стане президент. И така, това е списъкът с хора, които аз смятам, че биха били максимално полезни на българския футбол и заслужават да бъдат в един бъдещ Изпълком:

Ширин Амин Ширин е невероятен професионалист и изключително подготвена по темата европейско финансиране в спорта. Образование: бакалавър – Спортен мениджмънт (НСА); магистър: Младежки дейности и спорт (НСА); докторантура: Спортен мениджмънт (НСА). Ширин е била е главен ръководител на над 100 проекта в сферата на младежта и спорта, финансирани по програмите Европейската комисия Основател и директор на организацията „Фабрика за шампиони“ (Champions factory), която е специализирана в това да помага на спортни клубове, федерации и хора от света на спорта, а и не само, да кандидатстват за финансиране по европейски проекти.

Анелия Джутева Анелия е адвокат, специализиращ в сферите на международното спортно право, защита на личните данни в спорта, корпоративно и китайско бизнес право. Образование – Магистър „Право“, СУ „Св. Климент Охридски“/София, България; Магистър „Китайско бизнес право „, Университет „Фудан“/Шанхай, Китай; Магистър „Международно спортно право“, Университет ISDE/Мадрид, Испания. Анелия е единствената жена от Източна Европа, ръководила отдел по спортно право в китайска адвокатска кантора. Връща се в България, за да развива спортното право като отрасъл, както и да помага на млади атлети и техните семейства да навигират сложните юридически отношения с агенти, клубове и федерации.

Кристиан Добрев Кристиан е живял и работил по проекти, свързани със спорта, в близо 50 държави. Учил е Бизнес администрация и Спортен мениджмънт в Барселона и Калифорния Работил е за най-голямата в света компания за футболни събития и семинари – SoccerEx. Бил е съдружник в консултантските компании Axis 10 Sports Consulting Group и ATEVO Sports Group. През 2017-та година в Швейцария заедно с партньори основава Football Business Academy – глобален лидер в света на футболното образование.

Александър Захариев Александър е един от най-подготвените треньори в България на тема детско-юношески футбол. Преминал е през целия процес по създаването на играчи – от детски градини до Елитна U19 възраст. Един от малкото хора в България, които могат да кажат, че имат опит като методисти. Като част от управителния съвет на „Сдружение на българските треньори по футбол“, смятам, че би могъл да представлява това съсловие в един бъдещ Изпълком. Бакалавър – треньор по футбол, НСА; магистратура – спорт за високи постижения, НСА Притежател на лиценза на холандската методика Такталайз за България Треньор по футбол и методист с УЕФА „А“ лиценз

Адриан Ганчев Адриан стартира своята треньорска кариера в Англия, където дълги години работи в школата на Улвърхемптън. Човек с тясна експертиза, който може да бъде изключително полезен на българския футбол. Има футболен блог. Притежава бакалавърска степен по човешка биология и физиология към университета в Екзитър. Магистърска научна степен на тема „Изследване на нови методи за калкулиране на физическото натоварване в тренировъчния процес“ към университета в Улвърхемптън. Адриан бе в основата на заснемането на документалната поредица на Кампиония относно работата на академията на Уулвърхемптън. Притежава УЕФА „А“ лиценз.

Хора, които смятам, че трябва да се включат в един бъдещ Изпълком:

Тенко Николов Тенко е сериен предприемач и инвеститор. Основател и изпълнителен директор на една от най-големите хостинг компании в света – „SiteGround”, която се оценява на няколко милиарда евро. Чрез своята фондация „За пример“ той има планове за инвестиции в спорт, здраве и образование за над 100 милиона лева. Човек, който има отношение към спорта и който може да отваря много врати в България и по света.

Павел Колев Павел, както и хората, които ще посоча до края на списъка, едва ли имат нужда от детайлно представяне. Той е един от най-подготвените мениджъри в българския футбол, професионалист доказал се през годините с работата си във футболната централа, УЕФА, както и редица клубове.

Петър Ганев Петър е автор на изследването „Икономика на футбола в България – Дискусия върху организацията и комерсиалното управление на професионалния футбол в България“. Горещо препоръчвам на всеки, който се интересува от футбол, да прочете този текст. Петър е част от Института за пазарна икономика, а в недалечното минало бе в Надзорния съвет на ПФК „Левски“.

Георги Градев Георги е един от най-търсените адвокати по спортно право в цяла Европа. Познава детайлно структурите и правилата на работа във ФИФА, УЕФА и Спортния арбитражен съд в Лозана. Този човек може да допринесе изключително много с експертизата и контактите си на високо ниво. Задължително трябва да бъде част от един бъдещ Изпълком.

Димитър Бербатов, Мартин Петров, Стилиян Петров Слагам ги заедно, защото те са екип. И тримата задължително трябва да бъдат поканени да са част от новия Изпълком, без значение кой стане президент. Хора с морал, визия за бъдещето и контакти – комбинация, която може да помогне на родния футбол да се отлепи от дъното.

Христо Стоичков Суперзвездата на българския футбол. Христо Стоичков задължително трябва да бъде поканен да се присъедини към новия Изпълком. Дали той ще приеме е негово решение, но поканата въобще не бива дори да се коментира. Това е човек, който отваря не врати, а портали към други измерения. За финал искам отново да призова всички клубове – ако харесате профилът на някои от посочените от мен личности, не се колебайте да ги предложите за гласуване на предстоящия конгрес. След избора на нов президент, водещия на конгреса ще попита дали има предложения от страна на клубовете за членове на Изпълкома. Вдигате ръка и предлагате. Бъдете смели, този Изпълком е ваш!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Боян
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи