Kamenitza Фен Купа 2015 продължава

Kamenitza Фен Купа 2015 продължава | StandartNews.com

Националната обиколка на Kamenitza Фен Купа 2015 продължава. Този уикенд (11 и 12 юли) турнирът ще гостува на стадион „Христо Ботев" (изк. терен) в Габрово, за да излъчи Регионалния шампион измежду тимовете от Габрово и Ловеч. Точно 100 отбора от двете области се включиха в предварителните квалификации, а най-добрите 32 от тях ще премерят сили по време на Регионалните полуфинали. Първенецът от битката в Габрово ще спечели квота за Националните Финали на Фен Купа 2015 и ще продължи да се бори за голямата награда в 13-тото издание на турнира – пътешествие зад кулисите на Камп Ноу, предвождано лично от легендата Христо Стоичков.

Бирено-футболният празник на стадион „Христо Ботев" ще бъде официално открит от кмета на Габрово Таня Христова в събота (11 юли), в 17:00 часа. Дербитата ще продължат „по каталунски" до късно вечерта, като голяма част от тях ще бъдат проведени на осветление с цел да бъдат избегнати летните горещини.

Веднага след откриването ще се случи нещо, което рядко може да се види по българските стадиони. Два дамски отбора ще се изправят един срещу друг в демонстративен мач и ще направят кратко показно на умения и феърплей. Едната дамска формация е представител на Община Габрово, а другата – на Областната управа на града край река Янтра. Дамите са твърдо решени да опровергаят клишето, че жените не са добри футболисти и да впечатлят стотиците „приятели от квартала", които ще присъстват на терен. Това със сигурност ще доведе до множество атрактивни и най-вероятно забавни ситуации, които ще допринесат за приятната атмосфера.

Корпоративните партньори на Фен Купа също ще се грижат за доброто настроение на посетителите. Те ще организират множество забавни игри и активации с награди като смартфон, таблет, спа-уикенд за двама в Банско и 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели.

Името на новия Регионален шампион за Ловеч и Габрово ще стане ясно в неделя (12 юли), веднага след финалния мач, който започва в 13:00 часа

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай