Камата към Пеле: Маестро, оправяй се

Камата към Пеле: Маестро, оправяй се  | StandartNews.com

Няма опасност за живота ми, успокои Краля

Христо Стоичков се присъедини към стотиците футболни величия, които отправиха пожелания към Краля на футбола Пеле. Както е известно, бразилецът бе приет в тежко състояние в болницата "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло заради възпаление на пикочния мехур. В профила си в "Туитър" Камата публикува своя снимка с легендарния бразилец. "Маестро, оправяй се бързо", написа Стоичков под фотото.

Преди две седмици Пеле претърпя операция на бъбреците, която бе обявена за успешна. Но явно това не се оказва съвсем вярно.

Бразилската легенда успокои феновете си и заяви, че се чувства добре. Той опроверга информациите, че е бил преместен в интензивното отделение на болницата. "Искам да се възползвам от възможността да ви уведомя, че се чувствам нормално. Не са ме местили в интензивно, просто в специално отделение от съображения за конфиденциалност. Въпреки че ценя всички посетители, които ме навестиха, на мен наистина ми е нужно да продължа лечението си в спокойна обстановка. Приятно ми е да усещам вашата любов и поддръжка и благодаря на Господ, че с мен не се случва нищо сериозно", написа Пеле в микроблога си в "Туитър".

Дългогодишният личен съветник на Пеле - Хосе Форнос Родригес, също заяви, че няма нищо притеснително. "Пеле се нуждае от тишина и спокойствие. Нека да уважим желанието му. При всяка промяна в неговото състояние светът ще бъде уведомен. Но за момента той се чувства добре и се нуждае от почивка", добави Родригес. "Има положителна промяна в състоянието на Пеле. Той е преместен в тиха стая и получава всичко необходимо", съобщиха официално от болницата. И до днес множество фенове бяха пред "Алберт Айнщайн" с плакати и пожелания за бързо оздравяване.

Социалните мрежи по цял свят бяха залети от пожелания за здравето на Пеле. Шефът на ФИФА Сеп Блатер вече няколко пъти написа в "Туитър", че желае бързото възстановяване на своя добър приятел. "При първа възможност ще дойда да те посетя", написа босът. "Приятелю, ние сме теб. Бъди силен", добави Франц Бекенбауер. Бразилската звезда Неймар пък добави: "Оздравявай, чакаме те на следващия домакински мач".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай