Понеделник,

Каквото за всички това и за футболистите

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Да не взимаме крайно решение за бъдещето на първенството по футбол. За това призова в БНТ президентът на Венцеслав Стефанов. Босът на "белите" е на мнение, че има достатъчно време да се намери положително решение на проблема с коронавируса и първенството да не бъде спирано окончателно. Стефанов също така отново изрази разочарованието си, че някои футболни хора са поискали компенсации от страна на БФС в кризисната ситуация. 

"Прекратяването на първенството не е морално. Имаме достатъчно време нещата да се оталожат. Най-късно май или юни мисля, че ще могат да се провеждат футболни меропрития. Може да са без публика, но ще могат да се провеждат. Не бива в момента да се излиза с решения, за които никой нищо не знае. Имаме 70 дни поне, може да се намерят лекарства, да се нормализират нещата. Малко нероден Петко става. Каквото е за всички това е и за футболистите. Не е свършил светът за тях. Много хора ще останат без работа, фирми ще фалират. И да не е във форма някой играч, ще влезе по-натам - не е толкова страшно", каза Стефанов.
"Правят ли си сметката тези футболни ръководители, които искат разпускане на първенството, когато дойдат мачовете за Евро 2021 с Унгария и след това как ще бъдат подготвени българските играчи. А това ни е най-големият шанс да стигнем до голям форум. И заради кефа на двама-трима да жертваме това нещо", каза Стефанов.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички