Какво написаха до дядо Коледа топ мениджърите в Англия

Играчи, късмет, липса на контузии са само част от желанията на треньорите в писмото до дядо Коледа

Какво написаха до дядо Коледа топ мениджърите в Англия | StandartNews.com

Феновете на футбола могат спокойно да разопаковат подаръците си, да седнат на масата, да хапнат обилно, да пийнат някоя и друго чаша отгоре и да се подготвят за емоциите на Boxing Day и маратонът от мачове във Висшата лига на Англия. Междувременно обаче мениджърите във Висшата лига едва ли им е до празнуване. Предстоят най-важните двубои от годината, които обикновено се оказват решаващи за изхода на сезона. Ето какво ще искат да видят под елхата мениджърите на топ отборите в Англия.

Арсенал, Микел Артета

Бившият халф тъкмо пое поста на мениджър на Арсенал. Но е ясно кой ще е най-големият му проблем - защитата. "Топчиите" имат едва три чисти мрежи, 27 допуснати гола и индивидуални грешки като "от махалата".

До момента Арсенал трябваше да се преживее цели 59 точни удара към вратата си само в мачовете на "Емирейтс". За сравнение, в сезона на "Непобедимите" през 2003-04, тимът допусна 48 точни удара към вратата си на "Хайбъри" за целия сезон.
Опитният Давид Луис бе привлечен на "Емирейтс" това лято за 8 милиона паунда, но изглежда от него е останала само косата. Шкодран Мустафи прави грешка след грешка, а гръцкият играч Сократис го кара само на сърце, без особено покритие.

Така че, дойде ли януари, Артета ще се надява писмото, което всички фенове на Арсенал, а вероятно и самият той е написал до дядо Коледа да се сбъдне - "топчиите" да купят класни защитници.

Лестър, Брендан Роджърс

Мениджърът на "лисиците" трябва незабавно да се превърне в снежен човек. Или поне от раменете нагоре. Причината е, че на Лестър в момента му трябва хладна глава, спокойствие. Тимът прави страхотен сезон и въпреки смазващата загуба от Манчестър Сити, отборът може да постигне много този сезон. 

Дори да не спечели титлата, както го стори преди години, феновете на Лестър ще бъдат много доволни от място в Топ 3, където тимът се намира в момента. Лестър са на 11 точки от петото място, където е Шефилд Юнайтед. Така че единствено спокойствието ще запази страхотните впечатления, които Джейми Варди и компания оставят.

Ливърпул, Юрген Клоп

Едва ли, феновете на Ливърпул могат да имат някакви претенции към отбора си от началото на сезона. "Червените" са убедителен лидер, излязоха от групите на Шампионската лига, спечелиха световното клубно първенство. Е, да може и да отпаднаха на четвъртфиналите за Карабао Къп, но на всички е ясно, че това стана по други причини.

Така че, ако Клоп ще иска подарък под елхата тази сутрин, то със сигурност това ще е лъскавия трофей от Висшата лига. Но има още много мачове, които ще покажат дали това ще стане факт.

Манчестър Сити, Хосеп Гуардиола

Едно от нещата, за които испанският специалист със сигурност е писал на дядо Коледа е "нова дясна ръка", тъй като Микел Артета пое по своя път и прие предизвикателството да стане мениджър на Арсенал. Ще има това драстично отражение в представянето на "гражданите"? 

Сити вече изостава на цели 11 точки от Ливърпул и дори самият Гуардиола заяви, че не е реалистично да се говори за титла. Но по Коледа стават чудеса и на такова ще се надява Пеп.

Манчестър Юнайтед, Оле Гунар Солскяер

На Оле със сигурност не му се празнува Коледа. "Червените дяволи" продължават да страдат. Липсата на постоянство ги съсипва и само с епизодични избухвания, които все повече избледняват, няма как да стане. Така че, може би Солскяер най-много се нуждае от паричката от питката.

Списъкът с желания на мениджърът със сигурност е дълъг и дядо Коледа няма да може да ги изпълни всичките за една година. Но, поне някоя и друга победа би била добре дошла за момчетата на Оле, които все още се надяват да издрапат до Топ 4.

Тотнъм, Жозе Моуриньо

Специалния рядко се захваща за работа след начало на даден сезон. Всъщност, той прави това за едва втори път в кариерата си. Целта е ясна - място в Топ 4. "Шпорите" получиха страхотни подаръци през 2019 година - построиха страхотен стадион, играха финал в Шампионската лига. Но, всичко се обърна с главата надолу през есента.

Дали е Моуриньо е точният човек за клуба. Дали той е дядо Коледа, който се върне усмивките на феновете на Тотнъм от месец май? Предстои да разберем, но Специалния със сигурност ще иска да сложи и някои и друг морков или копче на построения от Маурисио Почетино снежен човек при "белите".

Челси, Франк Лампард

Трансферната забрана най-накрая бе вдигната и Челси отново ще може да се вихри на пазара. Едва ли обаче ще има нещо общо с предишни години, в които "сините" купуваха на кило играчи. Сега, младият мениджър Франк Лампард успя да изгради солиден тим за отрицателно време. И то с доста младоци. Ейбрахам и Маунт се отблагодаряват на Лампард за доверието по най-добрия начин.
Самият Лампард вече няколко пъти каза, че ще иска да увеличи конкуренцията в отбора, а и опитността, за да може хора като Ейбрахам и Маунт да се учат от по-опитните. Но в никакъв случай те няма да бъдат зачеркнати.

Може би левият бек е най-желаната позиция за освежаване от Челси, тъй като Емерсон и Алонсо вече не са това, което бяха. Вече се спекулира, че "лисицата" Бен Чилуел ще акостира на "Стамфорд Бридж". А дали той е в писмото, което Лампард е писал до дядо Коледа? Предстои да се разбере!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай