Изкуство на корта! Илиян Радулов на полуфинал

Спиращ дъха първи сет

Изкуство на корта! Илиян Радулов на полуфинал | StandartNews.com

На полуфиналите на турнира Мастърс на най-добрите осем тенисисти до 18-годишна възраст се класира Илиян Радулов. Той записа втора победа на за сезона. Самият турнир се провежда на твърда настилка в китайския град Чънду

Българинът се наложи над представителя на домакините И Чжоу с 6:4, 6:7(3), 6:1 след малко повече от два часа игра във втората си среща от група "А".

Радулов беше много солиден на сервис в първия сет и не даде нито една възможност за пробив на съперника си, а в същото време той реализира един брейк и това беше достатъчно да поведе в резултата. 

Във втората част двамата си размениха по един пробив и се стигна до тайбрек, в който китаецът беше по-прецизен и след 7:3 точки изравни.

В решаващия трети сет 18-годишният пловдивчанин доминираше и със серия от пет поредни гейма стигна до крайната победа.

Във втория двубой от групата по-късно днес Родриго Пачеко (Мексико), втори в световната ранглиста при юношите, победи с 6:4, 7:6(3) Артюр Жеа (Франция). Така двамата с Радулов си гарантираха класиране на полуфиналите преди срещата помежду им от последния кръг в групата. 

Илиян Радулов в момента заема осмото място в света при талантите до 18 години. Той е вторият българин, който се класира за финалния турнир на осемте най-добри юноши през сезона. През 2018 година Адриан Андреев завърши на трето място.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай