Изчистиха името на Катар за Мондиал 2022, нападнаха ФА

Изчистиха името на Катар за Мондиал 2022, нападнаха ФА  | StandartNews.com

Цюрих. Обвиненията в корупционни практики срещу Катар около спечелването на домакинството на Световното първенство през 2022 година бяха свалени, информира говорител на ФИФА.

В същото време обаче, от световната футболна централа обвиниха Футболната асоциация на Англия в пренебрегване на правилата в борбата за спечелване на домакинството на Мондиал 2018.

Според ФИФА от ФА не са се държали коректно в опита си да спечелят подкрепата на един от ключовите гласуващи.

След двугодишното разследване пък всичко около домакинството на Катар вече е изчистено, което пък сложи край и на вариантите за ново гласуване и избирането на нов домакин.

BBC Sport пък информира, че обвиненията към ФА идват изненадващо, тъй като именно Англия призоваваше за най-голяма прозрачност при избирането на домакин за високия футболен форум.

Обвинението към ФА идва заради опитите за ухажване на бившия вицепрезидент на ФИФА Джак Уорнър, който напусна поста си през 2011 година заради обвинения в корупция.

Сега, отделни личности от екипа на ФА, който преговаряше за домакинството на Мондиал 2018 ще бъдат разследвани.

"ФИФА изопачава фактите и разкритията от доклада на Етичната комисия по обвиненията в корупцията при избора на Катар за домакин на мондиала през 2022 г.", това пък заяви по-късно ръководителят на комисията Майкъл Гарсия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай