Интестират 2 млн. лева в базата на Белмекен

Интестират 2 млн. лева в базата на Белмекен | StandartNews.com

Красен Кралев не пропусна и темата за кризата в родния футбол. "Нужен е рестарт на цялата организация в България. Собствениците на футболни отбори трябва да седнат и да се разберат как трябва да се управлява този спорт. Ако трябва да променят правилата, но след това те да се спазват от всички. Готов съм дори да инициирам и да домакинствам на такава среща", отсече Кралев. Той напомни, че държавата не може да се бърка при вземането на решения във футбола. "Във футболното първенство трябва да играят само финансово обезпечени клубове", категоричен бе министърът.

Пазим място на Гришо за турнира в София, заяви Кралев

Министърът на спорта Красен Кралев разкри, че Национална спортна база ще похарчи 1 млн. лева за изграждане на нова лекоатлетическа писта в спортната база на Белмекен. Още 1 млн. лева под форма на дарение ще бъдат инвестирани от Кирил Домусчиев в реконструкция на терена и осветлението на футболния стадион. Според Кралев, съоръжението ще бъде готово до няколко месеца след стопяването на снега. Така новите обекти ще могат да бъдат ползвани за подготовка от спортистите ни за Олимпиадата в Рио. "Без инвестиции в инфраструктурата не можем да развиваме спорта в България", обясни Кралев пред БНТ. Публичните средства за спорт в момента са недостатъчни, затова трябва да се търсят начини за развиване на публично-частното партньорство, да се привличат инвеститори в спортна инфраструктура. Базата трябва да се развива постоянно и да се обръща повече внимание на работата с подрастващите, заяви министърът. Днес - понеделник, ще стане ясен и консорциумът, който ще ремонтира зала "Фестивална".

Министър Кралев не скри и разочарованието си от отказа на Григор Димитров да участва на АТП турнира в София. "Все още се надявам, че има шанс да промени решението си. Пазим една уайлд кард за него. Държавата направи всичко възможно той да може да играе пред българска публика. Съперниците в този турнир са изключително удобни за него и можеше да стартира сезона с победа", добави министър Кралев.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай