Индикар изпревари Формула 1

Първият старт ще е на 6 юни

Индикар изпревари Формула 1 | StandartNews.com

Отложеният заради коронавирус пандемията старт на сезона в Индикар най-накрая намери своята нова дата, а тя е 6 юни, като домакин на зрелището ще бъде „Тексас Мотор Спийдуей“. С оглед безопасното провеждане на надпреварата от нейните организатори потвърдиха, че тя ще се проведе без публика и само в един ден, като това ще доведе до скъсяване на състезателната дистанция от 248 на 200 обиколки по високоскоростния овал. Индикар изпревари Формула 1, където все още няма яснота кога ще бъде открит сезон 2020.

Стартовият час на надпреварата в Индикар на 6 юни ще е 19:45 (2:45 на 7 юни българско време), като квалификацията ще започне в 16 часа местно време. До момента жертва на COVID-19 станаха надпреварите в „Лонг Бийч“, „Барбър“, „Остин“ и двойният уикенд на „Бел Айл“ в Детройт, като всичките пет надпревари бяха напълно отменени.

Освен тях отложени бяха и „Гран При на Сейнт Пийт“, „Гран При на Индианполис“, както и перлата в короната на шампионата „Индианаполис 500“. От трите надпревари само тази във Флорида няма нова дата, като се очаква тя да е финал на сезона. Организаторите на шампионата потвърдиха, че няма други промени спрямо календара, представен в началото на април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай