Ибра: И след К-19 няма кой да ме спре

Бях затворен вкъщи 2 седмици и изгладнях за голове, твърди Златан

Ибра: И след К-19 няма кой да ме спре | StandartNews.com

Футболната легенда на Милан Златан Ибрахимович говори в типичния си стил след като донесе успеха с 2:1 над Интер в дербито вчера. Шведът реализира и двете попадения за "росонерите", въпреки че трябваше да изкара карантина, тъй като бе дал положителен тест за коронавирус.

"За мен този мач беше с голям залог. Милан не беше печелил дерби през последните четири години. Бях затворен вкъщи две седмици, така че бях много гладен и го показах с двата ми гола. Малко загубих усещането си за вкус, но имах тестове на всеки три дни и никой не можеше да ме спре да играя в дербито", каза той. 

"Аз съм най-възрастният в състава, чувствам голяма отговорност и ми харесва това усещане, тъй като всички следват моя пример и са гладни за победи. Познавам нивото си. След контузията ми отидох в Америка, за да се почувствам отново жив. Казах на Жозе Моуриньо в Манчестър Юнайтед, че не съм готов и не исках да съм разочарование. Затова отидох в Америка", сподели той.

"Един ден Мино Райола ми заяви, че не мога да приключа там и че трябва да се върна в Европа. Казаха ми, че Милан се нуждае от мен, така че дойдох. Сега се чувствам по-завършен играч в сравнение с отпреди 10 години. Ако разполагах с физиката ми отпреди 10 години, никой нямаше да ме спре. Всъщност, и сега не могат да ме спрат. Тренирам усърдно, играя с опит и със съотборници, които са готови да ми помагат. Няма да им позволя да вдигнат крака си от газта нито на тренировка, нито в мач. Винаги трябва да тренираме на 200%", заяви още Ибра. 

"Когато пристигнах, целта беше класиране за Европа и я постигнахме. Наистина мисля, че Скудетото е възможно, защото ако вярваш, можеш да постигнеш всичко. Ние обаче трябва да извървим дълъг път за него”, заяви 39-годишният Златан след мача.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай