И догодина Световна купа по гимнастика

И догодина Световна купа по гимнастика | StandartNews.com

След отличната организация на Световната купа във Варна този месец, федерацията по спортна гимнастика ще поиска домакинството и догодина. Това призна президентът на централата Красимир Дунев. Доказателство за оценката на първото комбинирано състезание по гимнастика и акробатика в света от този ранг е благодарственото писмо от генералния секретар на международната федерация по гимнастика Андре Гайсбюлер.

"Все още не сме решили дали за 2016 г. да кандидатстваме за организиране на СК и по двата спорта или само по гимнастика", поясни Дунев. Той обаче отхвърли вероятността за домакинство на шампионат на планетата в близките години, тъй като само 8-те комплекта нови уреди, които ФИГ изисква да се купят, струват 1,6 млн. евро.

България ще гони поне една квота за олимпиадата в Рио по време на първите Европейски игри, които ще се проведат в Азербайджан следващия месец. "Целта ни в Баку е два финала. Отиваме с мъжки и женски отбор. Йордан Александров е многобоец и е едната ни цел, другата е Александър Батинков и Мартин Ангелов. Имаме няколко уреда и ако момчетата си изиграят безупречно съчетанията, имаме шанс за финал", обобщи Дунев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай