Холандски шамар за баскетболистите

Холандски шамар за баскетболистите | StandartNews.com

Тоталният аутсайдер Холандия удари звучен шамар на България на старта на борбата в евроквалификациите за първенството догодина.

Тимът от Ниската земя надигра тотално родните национали с 62:53 т. насред Самоков в първата среща на Георги Младенов като селекционер на родината ни. "Оранжевите" в нито един момент до края на мача не позволиха на българите да се доближат на по-малко от 5 т. За 40 игрови минути реализирахме едва 53 точки. Божидар Аврамов бе най-резултатен за България със 17 т. Александър Везенков добави 9 т., а Чавдар Костов - 8 т.

Селекционерът на тима Георги Младенов заяви след поражението от Холандия, че поема цялата вина за неочакваната загуба. "Не ни стигна малко опит, а и притеснението, че ще загубим първия си домакински двубой, ни изигра лоша шега. Не може да вкараме 53 точки и да търсим победа. Загубихме борбата под коша и допуснахме много елементарни грешки, но такъв е животът", каза Младенов. Следвaщата среща на българите е на 13 август като гост на Черна гора. За Евро 2015 напред продължават победителите в групите, както и 6-те най-добри втори отбори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай