Холандия се изложи, 10 от Турция на Евро 2016

Холандия се изложи, 10 от Турция на Евро 2016 | StandartNews.com

Холандия тотално изненада футболната общественост и след посредствена игра през целите квалификации не успя да се класира за Евро 2016 и ще гледа големия форум по телевизията. "Лалетата" се сгромолясаха в последния мач срещу Чехия у дома, след като паднаха с 2:3 и останаха на четвърта позиция в Група А. Шансовете на възпитаниците на Дани Блинд и без това не бяха толкова големи, тъй като след загубата на чехите от Турция у дома преди дни, холандците се нуждаеха от победа срещу лидера, а и да се надява, че Исландия ще победи турците като гост.

Реалността обаче е друга. Турция успя да покаже страхотен характер и след сърцата игра победи Исландия с 1:0, а тази победа окончателно подпечата визата на южните ни съседи за финалите във Франция идното лято.

Турците изковаха важните три точки с попадение на Селчук Инан в 89-ата минута, а още по-впечатляващото е, че в последните 10 минути те играха с човек по-малко заради глупават проява на Гьокхан Тьоре. Въпреки това играчите на Фатих Терим не се отказаха нито за миг и стигнаха да инфарктния завършек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай