Халеп е новата шампионка на шампионките

Политици, шефове и мощна агитка видяха триумфа на Халеп

Халеп е новата шампионка на шампионките | StandartNews.com

София. Румънката Симона Халеп обърна на финала в София Саманта Стоусър (Авсл) с 2:6, 6:2, 6:2 и е новата шампионка на шампионките от Garanti Koza WTA Турнира на шампионките по тенис.

"Играх много добре през тази седмица, заяви след финала Халеп. - Благодаря на феновете, които ме подкрепяха, защото наистина много ми помогнаха. Благодаря на спонсора, организаторите, семейството си и специално на Илие Настасе, който дойде тук да ме подкрепи. Толкова много исках да спечеля турнира, че контузията в крака нямаше как да ме спре и сега съм толкова щастлива. Ще си почина добре и искам да започна добре следващия сезон и Australian Open", коментира още шампионката. Настасе, който е първия водач на световната ранглиста от нейното създаване през 1973-а година изгледа мача с министъра на спорта на Румъния Николае Баничою. Финалът събра повече от 6800 зрители в „Арена Армеец".

Победата бе шеста поред в турнир на WTA за Халеп за 2013-а. Успехът в София й донсе чек за 270 000 долара, защото завърши турнира без загуба и 375 т за световната ранглиста, и от утре ще се изкачи от 14-о на 11-о място. Стосър, която е шампионка от US Open 2011 напуска турнира с чек за $130,000 и 220 т, които ще я качат на 18-о място в света. Халеп получи купата лично от президента на БФТ Стефан Цветков и Серхан Байкал, представител на основния спонсор на турнира Garanti Koza. Финалистката Стосър пък бе наградена от председателя на БОК Стефка Костадинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай