Гуардиола и още 8 от Ман. Сити под карантина

Клубовете от Висшата лига с важна среща на 1 май

Гуардиола и още 8 от Ман. Сити под карантина | StandartNews.com

Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола и поне осем футболисти от представителния отбор по всяка вероятност ще трябва да преминат 14-дневен период на самоизолация при завръщането си в Англия  за подновяването на сезона по футбол, пише "Таймс".

Това ще важи за всички чуждестранни играчи и треньори, които напуснаха Острова, след като кампанията беше прекъсната в средата на март заради пандемията от Covid-19. Британското правителство наложи карантинни мерки за овладяване на инфекцията  поне до 7 май. От Висшата лига се надяват да рестартират сезона през юни.

"Таймс" пише, че поне четирима чуждестранни мениджъри, както и редица играчи от няколко клуба от елита, са напуснали страната в принудителната пауза в първенство. Наставникът на Уулвърхемптън Нуно Еспирито Санто и неговите асистенти са в родната Португалия, докато петима играчи от състава също са извън Англия в момента.

Мениджърите Даниел Фарке (Норич) и Ралф Хазенхютл (Саутхемптън), както и футболисти от техните отбори и от Брайтън и Тотнъм също не са на Острова в момента.

Клубовете от Висшата лига ще имат конферентна среща за бъдещето на сезона в петък. Арсенал, Тотнъм, Уест Хем и Брайтън вече отвориха тренировъчните си бази през тази седмица за индивидуални занимания на играчите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай