Гришо с изповед за България. Разплака се

Звездата сложи очила

Гришо с изповед за България. Разплака се | StandartNews.com

"Аз съм българин и колкото пъти побеждавам, побеждава и България. Ядосвам се, когато губя, защото губи България, губят и родителите ми". Toва коментира Григор Димитров в интервю за "120 минути" по bTV.

"Осъзнах какво означава за мен тази подкрепа - с българските знамена по трибуните, някъде около 2015 г. И от тогава, това чувство не ме е пускало нито за миг. Безценно е", добави Гришо, който вече слага и очила.

"Много се радвам, че се прибрах в родния Хасково, но се връщам в тура, предстои ми турнир в Марсилия.

Димитров каза какъв ценен съвет е получил от майка си. "Когато бях малък, винаги ми повтаряше "Преди да бъдеш велик шампион, не забравяй да бъдеш добър човек". Това са думи, които постоянно са в главата ми. И никога не бих могъл да пренебрегна и забравя. Maма винаги ме подкрепя във всяко отношение, баща ми също, но тя е по-емоционална", разказа Димитров.

"Ние сме много сплотено семейство. Oсъзнавам, че сега споделям с родителите ми много повече, отколкото преди години. Те усещат винаги, когато имам нужда да бъдат до мен. И има нещо много специално в това да кажа: "Искам да сте с мен". В забързания ритъм на дните ми, в моментите, в които е най-тежко, когато сме заедно, тогава и дните стават някак по-красиви. Ще ги взимам повече на турнирите ми тази година", каза още Гришо.

"Само аз си зная през какво преминавам толкова години. Спечелването на титлата в Бризбейн означаваше много за мен и екипа ми. На Дани Валверду му се роди трето дете, заради това не беше до мен. В следващите турнири ще го видите, пак ще сме заедно", добави българинът.

Интервюиращата го Гергана Гунчева му показа клип с обръщение към него от г-жа Венелина Николова - директор на столичното 125 СУ „Проф. Боян Пенев“. Жена, минала пред ада, за да оцелее. Жена, която не пропуска негов мач, стои будна по цели нощи, за да го подкрепя. Безсънни нощи, в които води битка с рака, но с лаптоп в скута, в болницата, тя отново гледа Григор.

"О, разчувствахте ме", сподели Димитров и очите му се напълниха със сълзи.

"Това за мен са най-важните неща. Трябва ми време да скрия емоциите. Това беше силно. За мен ето това е най-важното. Заради такива хора играя, заради тях намирам смисъл и ми е много приятно, че те съществуват. Благодаря!", добави първата ни ракета.

Гришо коментира и критиките на феновете, когато губи. "Всеки може да играе от дивана вкъщи. Баща ми обаче от дете ме е научил, че на корта има само един победител, а ние сме много в тура, това означава, че в повечето време останалите са губещи. Не може всички да сме вечно победители. Не искам да се защитавам и да отговарям. Не е моя работа. Моята работа е на корта", добави Григор Димитров.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай