Гришо почва с французин в Ню Йорк

На четвъртфинала може да играе с Доминик Тийм

Гришо почва с французин в Ню Йорк | StandartNews.com

Григор Димитров ще стартира участието си на тенис турнира "Western & Southern Open" в Ню Йорк срещу Уго Юмбер (Фр). При победа първата ни ракета ще се изправи срещу квалификант или "щастлив губещ". Oчаква се да бъде оповестена и програмата. 

До момента Григор и Юмбер са играли само веднъж. През 2019 г. Димитров се класира на 1/16-финалите от "Мастърс" 1000 турнира в Париж след фамозен обрат над представителя на домакините - 4:6, 6:1, 6:2.

Жребият за турнира в Ню Йорк, който предшества US Open прати Гришо в последната четвърт на схемата. При евентуална нова победа Димитров ще се бори за място на 1/4-финалите най-вероятно срещу втория поставен в основната схема Доминик Тийм.

Водач в схемата е Новак Джокович. В третия кръг го очаква по-сериозно препятствие в лицето на Николоз Басилашвили или Феликс Оже-Алиасим. Григор Димитров стана шампион на Мастърса "Western & Southern Open" през 2017 година след победа с 6:3, 7:5 на финала в Синсинати над Ник Кирьос. Веднага след този турнир на същите кортове започва и US Open.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай