Гришо отново в топ 10! Колко пари прибра

2024 г. се очертава да бъде изключително силна за българина

Гришо отново в топ 10! Колко пари прибра | StandartNews.com

Григор Димитров не успя да завоюва своята втора титла от началото на годината, но пък за пореден път даде заявка, че 2024 г. се очертава да бъде изключително силна за него.

Жалко! Гришо не стигна до подвиг срещу Синер

На финала на Miami Open Димитров се изправи срещу Яник Синер, но не успя да покаже силната си игра от предните мачове от турнира и загуби с 3-6, 1-6 за малко над час игра от италианеца.

Въпреки разочарованието, най-добрият български тенисист успя да се завърне в топ 10 след шестгодишна пауза. Григор Димитров заема деветата позиция, като следващата седмица може да се окаже дори под номер осем, ако Хуберт Хуркач и Хаспер Рууд не се представят на ниво на започващият днес Millennium Estoril Open.

"За мен последователността да побеждаваш топ играчи е много по-голям успех от всичко друго", заяви Димитров след загубения финал, предаде lifestyle.bg. Освен изкачването с три позиции в световната ранглиста, Григор Димитров е заработил и 585 000 долара от наградния фонд на Miami Open.

Шампионът Яник Синер е взел почти двойно повече - малко над 1 милион долара, пише Sportskeeda. Даниил Медведев и Александър Зверев, които загубиха на полуфиналите, ще получат 325 000 долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай