Гришо: Готвя се за силен старт на 2020

Звездата ни в тениса разказа пред камерата на АТР как е тренирал за старта на новата година

Гришо: Готвя се за силен старт на 2020 | StandartNews.com

"Правя много упражнения и се подготвям за силен старт на сезон 2020. Направеното във фитнеса много помага на корта. Изпитваш спокойствие, а останалото е въпрос на психика", така Григор Димитров определи подготовката си за началото на сезона.

След броени дни започва първото издание на турнира AТР Cup, в който участие ще вземе и отборът на България, предвождан именно от първата ни ракета. На 3 януари нашият тим в състав Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев ще се изправи срещу отбора на Великобритания, който обаче ще бъде без голямата си звезда Анди Мъри.

В началото на декември Димитров позволи на АТР да надникне в лагера му в Монте Карло и да заснеме филм, посветен на физическата му подготовка за сезон 2020.

Кондиционният му треньор – Себастиен Дюран, смята, че разнообразието в тренировките е ключово за успеха.

"Аз не искам Григор да има "глупав мускул", както обичам да казвам. Искам координация и перфектното движение – това, от което се нуждаем. Винаги има причина дадено нещо да се прави – искаме максимално да използва мозъка си. Аз предизвиквам не само тялото му, но и неговия ум", казва Дюран.

Във видеото българинът коментира последните няколко месеца и разкри как се е чувствал при пропадането си в световната ранглиста.

"Беше труден момент, особено когато започнах да се свличам в ранглистата. Не знаех дали ще успея да се завърна до края на годината. Имаше много въпросителни и съмнения."

Бившият №3 обаче гледа с оптимизъм към бъдещето: "Най-важното в момента за мен е да продължавам да работя и да оставя миналото зад себе си. Да, със сигурност ще анализирам случилото се, има още няколко дни до края на годината."

"Екипът е тук, всички са до мен. Безусловната им подкрепа през цялата година беше най-важното нещо за мен. Помогнаха ми да премина през някои много трудни периоди. Ще направим равносметка, ще видим какво е можело да направим по-добре, как искаме да започнем 2020 г., ще поставим нови цели… Вълнуващо време е", добави първата ни ракета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай