Голяма новина за Световното по футбол

Разкритие от президента на Конмебол Алехандро Домингес

Голяма новина за Световното по футбол | StandartNews.com

Световното първенство по футбол през 2030 година вероятно ще се проведе на три континента. Новината дойде от президента на Конмебол Алехандро Домингес, като след това бе потвърдена от ФИФА. Конфедерациите на Европа, Африка и Южна Америка са постигнали съгласие за обща кандидатура, като страните домакините ще бъдат Мароко, Испания и Португалия, а първите три мача ще се играет в Латинска Америка.

Общата кандидатура на Мароко, Испания и Португалия е огромен фаворит да спечели организирането на домакинството на турнира след 7 години, като официално това ще бъде обявено в края на 2024 година.

Уругвай, Аржентина, Чили и Парагвай бяха също кандидати да организират целия турнир, но очевидно те ще се задоволят с приемането на първите три мача, след което надпреварата ще се пренесе в Европа и Северна Африка.

"Вярваме в голямото. Мондиал 2030 ще започне там, където всичко започна. Уругвай, Аржентина и Парагвай ще бъдат сцените на първите три мача на Световното първенство", написа Алефандро Домингес в профила си в бившия Туитър, предаде БТА.

Тази чест вероятно ще се падне на страните от Латинска Америка, тъй като първият Мундиал през 1930 година се е провел точно в Уругвай. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай