Глазгоу ще е домакин на Евро 2019 в зала

Глазгоу ще е домакин на Евро 2019 в зала | StandartNews.com

Глазгоу (Шотландия) ще е домакин на Европейското първенство по лека атлетика в зала през 2019 г. Това реши Съветът на Европейската атлетика по време на 146-ото си заседание, което проведе през уикенда в Амстердам. Участие в него взе и първия вицепрезидент на ЕА Добромир Карамаринов.

По време на гласуването Глазгоу получи 9 гласа, полският Торун - 6, а холандския Апелдорн - 1. Сред претендентите за домакинство бе и столицата на Беларус – Минск, която обаче получи 0 гласове. През 2017-а година Европейското първенство по лека атлетика в зала ще се проведе в Белград.

По време на Съвета в Амстердам бяха избрани и домакините на юношеското европейското до 18 г през 2018-а, което ще се състои в унгарския град Дьор. През 2020-а пък ще е италианския –Риети. Съветът реши още от 2017-а година Европейските отборни шампионати да се провеждат на всеки 2 г. Също така бе взето и принципно решение след Евро 2016 в Амстердам, това лято европейските шампиони да получават "уайлд кард" за следващите първенства на Стария континент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай