Германка спечели Европейската купа на 10 000 м. в Правец

Германка спечели Европейската купа на 10 000 м. в Правец | StandartNews.com

Правец. Лекоатлетката от Германия Сабрина Мокенхаулт спечели убедително първото място в 17-ото издание на Европейската купа на 10 000 м, което се провежда при отлична организация в Правец. Пред повече от 2000 зрители германката пое водачеството от първия километър и финишира убедително първа с 32:13,35 мин. Среброто остана за Кристъл Дуне (Фр) с 32:46,20 мин, а трета е Оливера Йевтич (Срб) с 32:52,25 мин. Единствената българка в днешното бягане Силвия Дънекова се класира на десето място с 34:00,55 мин, което е с 4 по-добро от личния й рекорд.

„Въпреки топлото време дадох най-доброто от себе си и спечелих, коментира за „Стандарт нюз" шампионката. – Дано следващото издание на купата е по-късно през деня, за да бягам още по-силно. Атмосферата бе уникална. България се показа като перфектен домакин и организатор на състезание от този ранг".
Миналогодишната победителка от състезанието Дулче Феликс (Пор) сдаде титлата още в средата на дистанция, след като се отказа. На 2-ия километър спря и европейската рекордьорка и двукратна сребърна медалистка от олимпиадата в Пекин 2008 Елван Абейлегесе (Тур).


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай