Германия и Белгия са №1 при бирите

Германия и Белгия са №1 при бирите | StandartNews.com

Чакат Суарес да рекламира уругвайското пиво на финалите

Световното първенство. То събира в едно множество народи с културни различия. Мондиалът е най-голямото шоу на планетата. Има ли по-добър начин всяка страна участник да се представи пред света от... бирата. Феновете от цял свят свързват футбола с едно-единствено нещо. И това е пенливата напитка. Повечето запалянковци носят със себе си бири от своята страна - напитки, които повечето от нас дори не са чували като марка. Ето и най-вкусните бири от участниците в Мондиал 2014.

Група А
Бразилия: Какъв по-силен начин да започнем с държавата, която "притежава" футбола. За жалост обаче единствената широкоразпространена "самба" напитка е "Брама". Според феновете тя има вкус на американския вариант на "Будвайзер" (толкова зле). Именно за това е хубаво привържениците на другите страни да носят бира.

Хърватия: Там правят хубава бира по полски стил. Проблемът е, че разликите са твърде малко между най-добрите "Карловачко" и "Ожуйско". Добре, че Полша не се класира за Мондиала.

Камерун: Попадаме на трудна територия. Дори да искаха, феновете на Камерун трудно ще донесат бирата "Кастел", защото тя е забранена за продажба извън Африка. В Англия например може да я намерите само на черния пазар за 4,99 паунда.

Мексико: В страната е пълно с бира. Най-търсената марка е "Модело". Улиците на бразилския град бяха задръстени от кенчета с въпросната бира. Причината бе шествието, което стотиците фенове на "ацтеките" направиха на път за първия им мач срещу Камерун.

Група B
Австралия: Кенгурата винаги са били в челните места в шампионата по бира. Дали ще е "Куперс" или "Виктория Битър", пенливата течност привлича хиляди туристи именно към Австралия. Сега те имат възможността да я представят на световния пазар в Бразилия.

Чили: Трудно се намира качествена чилийска бира. И въпреки това всеки в страната предпочита "Кристал". Тя е точно като националния отбор на Чили - удря, когато никой не очаква. Веднъж звездата на "Ювентус" Артуро Видал каза за нея: "Силна и коварна бира".

Холандия: Финалистите на миналото световно първенство и фаворити за спечелването на днешния Мондиал. В ниската земя има изобилие от страхотни бири. Опитайте само "Хайнекен", "Гролш" и "Амстел" и ще останете доволни.

Испания: Фаворитът на футбол и в бирите. "Естрела" и "Махо" винаги са в челните класации на изискана, вкусна и чиста напитка.

Група С
Колумбия: Те са един от най-симпатичните отбори на световното, но когато стане въпрос за бира - потърсете си друга. В страната местната напитка изостава от международните марки. Но ако искате толкова много колумбийска бира - опитайте "Голяма Богота". Тя едва ли има място на Мондиала, но все пак...

Гърция: Тук вече не се шегуваме. Местната сензация "Митос" се продава по цял свят. В Бразилия феновете на "елините" не признават нищо друго. Всъщност бирата наистина е качествена, въпреки че пивоварната е собственост на "Карлсберг".

Кот Д'Ивоар: При тях играят едни от най-добрите футболисти като качества в света, а хората казват, че бирата "Мамба" е вкусна и не толкова пенлива.

Япония: Може би самураите са аутсайдери в групата, но не и при бирите. Всеки, който е пил "Асахи" в Токио, ще знае, че там напитката е различна от тази, която се продава в Европа и Южна Америка. Няма страшно. Японците със сигурност са взели нещо "истинско" от Токио.

Група D
Коста Рика: В страната няма особено голямо производство. Именно за това жителите са влюбени в "Империал". Напитката е типична бяла американска. Със сигурност играчите на Коста Рика са ударили по едно наздраве след успеха с 3:1 над Уругвай.

Англия: Всеки ден се появяват проучвания коя е най-добрата бира в Англия? Варианти колкото искаш - но предвид поредното първенство, което най-вероятно тимът ще напусне безславно, феновете биха се задоволили с "Барли уайн". Това е най-силно алкохолната английска бира - надхвърля 12%.

Италия: Всички, които са ходили в Италия, пищят и негодуват от бирата. Но местните си харесват "Перони". За тяхно щастие в Бразилия тук-там се намират местенца, където се продава тази марка.

Уругвай: Тук е малко трудно. Въпреки че Луис Суарес се опита да рекламира бирата "Костко" в Англия. Сега очакванията са, че пак ще го направи и в Бразилия. Често пъти той е сниман да пазарува в супермаркета въпросната марка. Сега чакаме снимка с пивото и от Мондиала. Ако той вкара някой гол, това със сигурност ще стане.

Група Е
Еквадор: Подобно на повечето южноамерикански страни, и в Еквадор бирата просто не става. "Пилзнер" е най-добрата напитка в страната, но тя е както се досещате... чешка. Еквадорският й вариант също не е чак толкова лош, но моля ви, не го носете в Бразилия.

Франция: Страната на виното в момента е по-силна в бирата, отколкото във футбола. "Сен Ланделин" е топпивото, което всеки дошъл на мачовете на "петлите" в Бразилия заслужава да опита.

Хондурас: Малко се знае за тази държава във футболно или бирено отношение. В контрола преди Мондиала Даниел Стъридж от Англия бе ударен с кенче от хондурасците. Въпреки че на кутийката пишеше нещо, бирата може да е "Барена", "Порт Роял" или "Кускена".

Швейцария: В цяла Европа има "Хюрлиман", но все още тя е слабо разпространена в Южна Америка. Участието на Швейцария на световното е идеален вариант бирата да разшири границите си.

Група F
Аржентина: Тук бирата и футболът са свързани до болка. "Килмес", най-доброто пиво в страната, е официален спонсор на Лео Меси и компания. От компанията се надяват с тяхна помощ "гаучосите" да вдигнат трета световна титла.

Босна: Почти никъде в Европа не се продава босненската бира - "Прима Бозично". Какво остава за Бразилия.

Иран: Добре, алкохолът в страната е забранен. Но всъщност иранците произвеждат бира от стотици години. Тя е безкрайно ниско алкохолна. Гордостта на иранците е "Черният Делстър".

Нигерия: Те правят наистина интересен "Стар Лагер". Но за по-лесно и вкусно опитайте нигерийския вариант на "Гинес" - почти съвършено.

Група G
Германия: Каквото е да се каже, това е абсолютният шампион в бирата. Сред всички видове, които се правят в страната, е много трудно да се посочи някой като номер 1. Все пак може би "Радебергер".

Гана: Подобно на Нигерия, "Гинес" е най-добрата бира в страната. Все пак, ако искате малко екзотика, каквато предлагат Асамоа Гиян и компания, на първенството опитайте "Клуб Голд".

Португалия: Тук идва най-голямата изненада. Не заради отбора, а заради "Сагреш". По време на световното има оферта в Лисабон - 4 бутилки за 3 евро. Всъщност за много от феновете "Сагреш" има повече стойност отколкото Роналдо.

САЩ: Ще трябва да кажем "Будвайзер". Не защото е най-хубавата, просто е най-известната. И "официално" в Бразилия трябва да се продава само това.

Група Н
Белгия: Ако всичко бе просто, то Белгия вече щеше да е вдигнала купата... за бира номер 1. Супермарките "Лефе, "Юпилер", "Дувел" са страхотни, вкусни, леки. Но феновете на бирата Ромео Лукаку и Еден Азар могат да опитат истинския й вкус само в границите на страната. Всичко друго - не струва.

Алжир: Както тимът изтанцува пътя си до финалите в Бразилия, бирата "Танго" кара феновете да танцуват.

Русия: Тук няма проблем с алкохола. Руснаците се славят като доста опитни в това отношение. Бирата "Балтика" е само за закуска. Наздраве!

Южна Корея: "Хайт" е марката, която се продава най-често в Южна Кория. Тя е подобие на американската лека бира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай