Германия е първият полуфиналист на Световното

Германия е първият полуфиналист на Световното | StandartNews.com

Рио де Жанейро. Германия се класира за полуфиналите на Световното първенство по футбол в Бразилия. Тимът победи Франция с 1:0 в четвъртфиналния мач, който се игра на стадион „Ещадио де Маракана" в Рио де Жанейро.

Точен за германците бе Матс Хумелс, който вкара топката след центриране на Тони Кроос в 13-ата минута.

Франция имаше доста възможности за попадение до края на първото полувреме, но нямаше късмет. Тимът се раздвижи след 30-ата минута, но вратарят на германците беше безупречен и не даде поводи за радост на съперниците.

В началото на второто полувреме французите продължиха опитите си да достигнат до вратата на своя съперник, но безуспешно. Варан имаше шанс в 61-ата минута, когато стреля с глава, но слабо. После Сако направи груба грешка в 69-ата минута и "петлите" можеше да изравнят резултата, но топката попадна при Мюлер, който стреля през краката на Евра, но топката падна на около метър страни от десния стълб.

По-рано днес стана ясно, че фенове на двата отбора не са успели да пристигнат навреме в столицата на Бразилия, за да гледат двубоя. Ройтерс съобщи, че запалянковците са закъснели доста заради гъста мъгла в Рио де Жанейро, заради която много полети не можели да кацнат и се получило голямо забавяне. Много от феновете са използвали таксита до „Ещадио де Маракана", защото пристигнали два часа преди първия съдийски сигнал.

Бундестимът ще се изправи или срещу Колумбия, или срещу Бразилия, които ще играят за място на полуфинала тази вечер от 23:00 часа българско време.

Франция (4-2-3-1): Юго Лорис - Патрис Евра, Мамаду Сако, Рафаел Варан, Матийо Дебюши - Блейс Матуиди, Пол Погба - Антоан Гризман, Йоан Кабай, Матийо Валбуена - Карим Бензема

Селекционер: Дидие Дешан

Германия (4-3-3): Мануел Нойер - Филип Лам, Джером Боатенг, Матс Хумелс, Бенедикт Хьоведес - Сами Кедира, Бастиан Швайнщайгер, Тони Кроос - Месут Йозил, Томас Мюлер, Мирослав Клозе

Селекционер: Йоаким Льов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай