Георги Миланов: Тръгвам на уроци по руски

Русия полудя по Миланов

Георги Миланов: Тръгвам на уроци по руски | StandartNews.com

Москва. Георги Миланов е най-успешният трансфер на роден тим това лято. Халфът все още се установява в новия си тим ЦСКА М. Въпреки това той се съгласи да даде кратко интервю за "Стандарт".

- Георги, честито! Как се чувстваш?
- Супер съм. Много съм щастлив от този трансфер. Ще дам всичко себе си за новия отбор както в първенството, така и в Шампионската лига.
- Говори ли с президента и треньора на ЦСКА? Какво ти казаха те?
- Ами, да, говорихме. Какво да ми кажат, пожелаха ми успех.
- Намери ли си жилище, то близо ли е до базата и стадиона?
- Да, веднага ми дадоха хотелска стая. До няколко дни ще се нанеса и в постоянното ми жилище. Тук организацията е страхотна. В ЦСКА е уникално.
- Започна ли да учиш руски?
- Аз знам малко и отпреди. Но ще ходя на уроци със сигурност. От ЦСКА са назначили човек, който да ми помага, да ме напътства и да ми помага, така че ще се оправя. Мога да бъда спокоен и да мисля за футбол и разбира се, Шампионска лига.
- Това може би ще е сбъдната мечта...
- Определено да. Надявам се да се наложа и треньорът да ме използва в тези мачове. Но преди това трябва да се подготвя добре за всички предизвикателства.
- Запозна ли се със съотборниците ти?
- Да, направих първа тренировка. Беше много по-различна и интересна. Но има и прилики със заниманията в ЦСКА и тези в България.
- Чу ли се с някого от българите в Русия?
- С Ивелин Попов и Петър Занев. Те ми пожелаха успех. Не ми дадоха ценни съвети. Казаха, че ще се справя.
- Защо избра номер 23?
- Няма причина. Предложиха ми първо този номер и аз се съгласих. Извинявам се, но трябва да затварям, тъй като ще пътувам.

Русия полудя по Миланов

Трансферът на Георги Миланов в ЦСКА М е най-коментирана тема в Русия в последните 2 дни. Откакто подписа за 5 г. с шампионите, медиите в страната се скъсаха да хвалят бившия халф на "Литекс". "Най-добрият българин дойде в ЦСКА", "Супер футболист в шампиона на Русия" бяха само част от заглавията на руските медии. Съветникът на президента на московчани Евгений Гинер - Валери Непомняшчи, заяви, че Миланов ще се превърне в звездата на ЦСКА. "Само на 21 г., той стана най-добрият играч в българското първенство. Плюс това той е важна фигура в националния отбор на страната си. Ако бъде достатъчно сериозен, той може да е новата звезда", обяви Непомняшчи.
Генералният директор на ЦСКА Роман Бабаев също се включи в хваленето на Миланов. "Когато Хонда дойде при нас от малко известен холандски клуб, надали някой е предполагал, че един ден ще отиде в "Милан". Сега е близо до това. Дано ситуацията да е същата и с Георги Миланов", сподели Бабаев. Радостен от трансфера остана халфът на "Амкар" Георги Пеев. "Гледах Миланов главно в мачовете на националния ни тим и трябва да кажа, че той не ме разочарова. Той е много способен, сериозен човек, който иска да се развива", каза Пеев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай