Генералният секретар на БОК с голямо признание от Русия

Белчо Горанов получи диплома за „Почетен доктор“ на Националния държавен университет за физическа култура, спорт и здраве „П. Ф. Лесгафт“ в Санкт Петербург

Генералният секретар на БОК с голямо признание от Русия | StandartNews.com

Генералният секретар на Българския олимпийски комитет (БОК) Белчо Горанов получи диплома за „Почетен доктор“ на Националния държавен университет за физическа култура, спорт и здраве „П. Ф. Лесгафт“ в Санкт Петербург, Русия. Това стана на тържественото честване по повод 125 години от създаването на университета, което се проведе в Мариинския театър в града. Белчо Горанов получи дипломата си лично от ректора проф. Сергей Петров.

На церемонията присъстваха над 1000 гости, сред които много големи шампиони, които са възпитаници на известното учебно заведение. Те са спечелили през годините 371 медала от олимпийски игри, като от тях 187 са златни медали. Сред по-известните участници в тържеството, които са учили и в университета, бяха легендите на спорта в Русия и многократни олимпийски медалисти Александър Карелин (борба), Алина Кабаева (художествена гимнастика), Любов Егорова (ски бягане), Алексей Немов (спортна гимнастика), Владимир Салников (плуване), Евгени Плюшченко (фигурно пързаляне), Андрей Крилов (плуване) и др.

Белчо Горанов не случайно получава признанието от този университет. Преди 10 години той става кандидат на педагогическите науки в същото учебно заведение. Генералният секретар на БОК освен това е Доктор от Националната спортна академия „Васил Левски“. Председател е на Юридическата и Етичната комисия на Световния съвет по борба (UWW). Член е на комисията за „Маркетинг и комуникации“ на Европейските олимпийски комитети (ЕОК). 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай