Ганчев станал кредитор №1 на ЦСКА

Ганчев станал кредитор №1 на ЦСКА | StandartNews.com

Не мога да платя или опростя данъците им, отсече премиерът

Гриша Ганчев вече е кредитор номер 1 на ЦСКА, научи "Стандарт". Бизнесменът е изкупил 40% от задълженията, с които "армейците" висят. Сред тях е това към "Лира Инвестмънт", зад което стоеше Александър Томов. Така той ще има основната дума по време на събранието на 22 октомври. След него ще бъде държавата, която се явява кредитор номер 2. Както "Стандарт" писа, по рано на тази среща може да се реши дали ще бъде приет вариант с "ФК ЦСКА" или не, след като БФС ще подхвърли горещата тема на синдика.

Вчера се състоя митинг на феновете на тима, който премина от Борисовата градина до парламента. Той бе предшестван от контрола с юношите. Клубът бе представен от Пламен Марков и Александър Тодоров, шефа на ОСК ЦСКА Георги Калчев и др. С тях бе и певицата Йорданка Христова. "Това е светиня и марка, която трябва да бъде запазена", обяви пред парламента Пламен Марков. След това феновете се разпръснаха. Полицията не позволи инциденти освен палене на факли, тя се постара и никой да не припарва в радиус от 300 метра около сградата на БФС на ул. "Цар Иван Асен II".
"Това е решението на ръководството. Аз бях просто футболист. Даже не са ме и питали. Чули са, че се готвят провокации и така са решили", заяви Бойко Борисов по повод решението на "Витоша" да не се яви за мача с ЦСКА. "Нека си проведат митинга. Не искам да ми заместват името с нещо, в което нямам абсолютно никаква вина. Преди една седмица събрах фенове и ръководство и им казах, че сме готови да им помогнем, с каквото можем. Не мога да им платя данъците, не мога и да им ги опростя. Ако имаше и мъничка вратичка в закона, щях да се възползвам, но не може. Данъчните са до гроб. Какво да направя повече? Пред тях набрах Боби Михайлов, не че ми е било работа, и му казах - моля ти се, направи нещо, ЦСКА е велик клуб. Не ми е приятно да гледам, че страдат", коментира още премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай